Vraag & Antwoord

De onderlinge rechten tussen echtgenoten

Wat zijn de rechten van de echtgenoten onderling volgens het Boek van Allah en de Soennah? Of met andere woorden: wat zijn de plichten en rechten van man tegenover zijn vrouw en andersom?

Is masturbatie toegestaan in de Islaam?

Mijn vraag luidt als volgt. Door de vele rampspoeden waar wij aan blootgesteld zijn, is seks een groot probleem voor jongeren. Mag men zich masturberen om de seksuele lusten te dempen? Dank u

‍Wat mag, en wat niet mag binnen het huwelijk m.b.t. seks?

Mijn vraag is, wat mag en wat niet mag binnen het huwelijk als het komt op seks. Dank u

Is er een ontmoeting tussen de zielen van de doden en de levenden

Vindt er een ontmoeting plaats tussen de zielen van de levenden en de doden ten tijde van de slaap? Zijn zaken die de levende ziet in zijn droom over de doden waarheid? Want de mens zit soms in zijn dromen zijn overleden familieleden, hij praat met hen in zijn droom, of zij vragen hem om een Sadaqah. Het kan ook zijn dat hij een dode ziet in en boomgaarden, zijn dit hun verblijfplaatsen? Is dit zijn ziel dat een ontmoeting heeft met de ziel van de overledene, omdat slaap in principe een ‘kleine dood’ is?

Hoe weet ik of Allah mij vergeven heeft voor mijn zonden?

Hoe weet ik of Allah mij vergeven heeft voor mijn zonden? Welke handelingen kan ik verrichten, om mijn zonden uit te wissen?

AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN