Vraag & Antwoord

De onderlinge rechten tussen echtgenoten

Wat zijn de rechten van de echtgenoten onderling volgens het Boek van Allah en de Soennah? Of met andere woorden: wat zijn de plichten en rechten van man tegenover zijn vrouw en andersom?

Is masturbatie toegestaan in de Islaam?

Mijn vraag luidt als volgt. Door de vele rampspoeden waar wij aan blootgesteld zijn, is seks een groot probleem voor jongeren. Mag men zich masturberen om de seksuele lusten te dempen? Dank u

Het houden van een hond als huisdier, en het aanraken en het kussen ervan

Het houden van de hond behoort tot de onreinheden. Maar wanneer een moslim een hond houdt voor de bewaking van het huis, en deze hond een hondenhok buiten heeft, hoe kan de hond dan zichzelf reinigen (zoals ruimen van uitwerpselen etc.)? En wat is het oordeel wanneer er geen zand of klei gevonden wordt om ermee (zoals potten en pannen) schoon te maken? Zijn er alternatieven voor de moslim waarmee hij zich kan reinigen van honden? Soms wordt een jogger begeleid door een hond die naast hem loopt en hem als een metgezel neemt die altijd met hem is, hem kust etc.

Het klappen in de handen, is dat toegestaan?

Is het klappen in de handen toegestaan in de Islaam?

Sheikh Ibn Baaz (moge Allah hem genadig zijn) antwoordde op deze vraag met het volgende:

Problemen tussen de vrouw en de familie van haar man, oorzaken en oplossingen

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie inspanning die jullie verrichten ten behoeve van de Islaam en moslims. Mijn vraag is: “hoe dien om te gaan met de bemoeienis van mijn schoonfamilie in mijn privéleven? Behoort het tot de slechte manieren wanneer ik verwikkeld ben in een heftige discussie met hen? Want zij behoren tot de soort type dat geen genade kent bij stilzwijgen.. En alleen Allah weet dat ik vele van hun bemoeienissen en provocaties niet wist, maar het lijkt erop dat ze zich niet bekommeren om mijn gevoelens. Een van de zussen van mijn man praatte over polygamie, en mijn man zat naast mij. Ze zei: “En wat zou er moeten gebeuren als  hij een tweede huwt?!

Ze zei dit terwijl ik erbij zat en totaal geen rekening houdt met mijn gevoelens. En dit was aan het begin van mijn huwelijk tijdens een van de bezoeken van mijn schoonfamilie. En wanneer mijn man mij prijst voor iets wat ik deed zegt een van zijn zussen: “Dit een plicht voor haar!” En dit allemaal in mijn bijzijn. Bij Allah, ik heb met geen ene woord iets teruggezegd, want zijn opgevoed niet te reageren op hen die ons beledigen, ik en mijn zusters. Zelf het beleefd beantwoorden doe ik niet behalve in zeer zeldzame momenten.

Ik begon mijzelf te verwijten. Ze begonnen zich met alles te bemoeien, zelfs over de voeding van mijn kind, en het verschonen van hem! En ik –met de getuigenis van mijn man– heb mijn kind niet verwaarloosd of  tekort geschoten wat betreft zijn zorg. Nu beginnen zelfs hun kinderen met dezelfde verwijtende opmerkingen naar mij toe waardoor ik een afkeer heb naar hen toe te gaan. 

En wanneer ik naar hen ga laat ik hen niet merken dat ik boos ben, of dat zij mij gekrenkt hebben en pijn hebben aangedaan. Ik oog normaal, maar van binnen ben ik vol en zeker toen mijn man tegen mij zei: “Als je iemand verteld over de omgang van mijn familie met jou, zou ik jou hierom vragen bij Allah..!!

Mijn vragen: ik hem mijn zus en schoonzus verteld over hun omgang met mij, en ze zijn – en Allah weet het – verstandige vrouwen. Zij adviseren mij: “Beantwoord hen op een vriendelijke manier over zaken waar je niet over kunt zwijgen, en wat je kunt negeren moet je gewoon negeren.” Heb ik hiermee een zonde begaan? Is het mijn man zijn recht mij te waarschuwen te praten met anderen over dit onderwerp? En de mens heeft iemand nodig aan wie hij zijn problemen kan voorleggen.

Bij Allah, ik ben zo gefrustreerd tot het punt dat ik hen niet meer wil zien of horen, want ik zit vol haat zelfs naar mijn eigen man toe. Hoe dien ik om te gaan met mijn man en zijn familie naar de tevredenheid van Allah, zonder mijn recht te verspillen, en zonder de band met hen te breken? Want de oorzaak van de  verwoesting van een groot aantal huizen is wanneer iemand zijn grenzen overschrijdt in de omgang met de andere partij en deze niet begrensd. Is het toegestaan voor mij om huisvesting te weigeren naast zijn gezin om problemen te voorkomen? Moge Allah jullie belonen met het Paradijs.

Stichting Waqf/Eindhoven
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test evenement 3

Introductie tot de Islamitische wetenschappen

Stichting Waqf / Eindhoven
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test evenement 2

Opleiding Islamitische wetenschappen

Jan hanzenstraat 114 / Amsterdam
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test Evenement 1

Het moslimkind in de westerse maatschappij

AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN