Bibliotheek

. Plekken waar de Dajjaal niet zal komen

Het is verboden voor de Dajjaal om Mekka of Medina binnen te gaan wanneer hij verschijnt aan het eind der tijden, omdat de Sahih hadith dit duidelijk aangeeft. Wat andere plekken betreft, hij zal ze een voor een betreden.

In de hadith van Fatima bint Qays (Moge Allah tevreden met haar zijn) wordt er vermeld;

"Hij zal zeggen; 'Ik heb bijna toestemming om te verschijnen. Dan zal ik verschijnen en over de aarde reizen in veertig dagen, en ik zal geen plaats onbetreden laten, behalve Mekka en Medina, waar ik niet wordt toegelaten want iedere keer dat ik het zal proberen zal er een Engels zijn met een getrokken zwaard in zijn hand, die me weerhoudt van het betreden daarvan. Bij elke ingang zullen er Engelen zijn die ze verdedigen.' (Sahih Moesliem, nummer 5228)

Het is ook overgeleverd dat de Dajjaal de Moskee van Sinai en de Masjid al Aqsaa niet zal betreden. Imaam Ahmed (zie nummer 22572) vertelde dat Junaadah ibn Umayyah al Azdi zei; "Ik liep naar een man toe die onder de Metgezellen van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) leefde en zei hem; 'vertel me een hadith die je van de Boodschapper van Allah hoorde over de Dajjaal.' Hij noemde de hadith en zei 'Hij zal 40 dagen onder jullie blijven, en tijdens die periode zal hij naar elke plek op aarde gaan behalve 4 moskeeën; Masjid Al Haraam (Mekka), de moskee in Medina, de moskee in Sinai, en Masjid al Aqsaa (Al qods)'"


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN