Vraag & Antwoord

Regelgeving omtrent iemand die langs al-mieqaat zonder de staat van ih’raam aan te nemen

Wat is de regelgeving omtrent iemand die langs een startpunt (mieqaat) passeert zonder de staat van ih’raam aan te nemen als hij de intentie heeft ‘Oemrah te verrichten?

Alle lof zij Allah.

Als iemand de intentie heeft de H’adjj of de ‘oemrah te verrichten en hij het startpunt bereikt, is het verplicht om het niet te passeren zonder daar de staat van ih’raam aan te nemen. De profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: “De mensen van al-Madienah dienen (hun ih’raam) te beginnen vanuit Dzoe l-H’oelayfah.” Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van H’adjj, in het Hoofdstuk: De mieqaat voor de mensen van al-Madienah (1525).

Het woord yoehilloe (het zeggen van de talbiyyah en het aannemen van de staat van ih’raam) is informatief, betekenend dat het een bevel is. Dus hierop gebaseerd is het een verplichting voor iemand die de H’adjj of ‘Oemrah wil verrichten om op het moment dat hij het startpunt bereikt de talbiyyah te zeggen en de staat van ih’raam aan te nemen. Hij mag zonder ih’raam er niet passeren. Als hij dit doet, dan moet hij ernaar terugkeren en van daaruit de staat van ih’raam aannemen, en er is hem geen boetedoening verplicht. Als hij vanuit de plek waar hij is de staat van ih’raam aanneemt en niet terug is gekeerd, dan moet hij een boetedoening betalen; het slachten van een schaap, en dit onder de armen in Mekka verdelen. 

En Allah weet het best.

Beantwoord door Sheikh Moh'ammed Saalih' ibn 'Oethaymien.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN