Vraag & Antwoord

Het oordeel over het kopen van de Bijbel en de Torah

Is het juist dat ik een kopie van de Bijbel koop om de woorden van de profeet ‘Iessa (vrede zij met hem) te kennen? En is het Evangelie dat nu aanwezig is authentiek, aangezien ik gehoord heb dat de originele Evangelie verloren is gegaan in de Eufraat?

 

Alle lof is voor Allah. 

Het is niet toegestaan om iets te houden van eerdere boeken van het Evangelie of de Torah of andere, om twee redenen:

1 – Alles wat nuttig en goed is van wat erin genoemd is, is verduidelijk door Allah in de Qor-aan.

2 – In de Qor-aan is alles waardoor er geen behoefte is aan al die boeken, Allah (de Verhevene) zegt: “Hij heeft aan jou het Boek met de Waarheid neergezonden, bevestigend wat daaraan voorafgegaan was.” (Soerat aal-‘Imraan (3) aayah 3). 

Alles wat van goede aard is in de vorige boeken is aanwezig in de Qor-aan. Wat betreft de vraag van vraagsteller waarin hij zegt dat hij graag het Woord van Allah aan Zijn profeet ‘Iesaa graag wil kennen, dan zeggen wij dat de nuttige Woorden van Allah tot Zijn profeet ‘Iesaa aanwezig zijn in de Qor-aan waardoor het overbodig is te zoeken in andere bronnen. 

Ook is het zo dat het Evangelie dat nu aanwezig is (bewust) verandert en verdraaid is. En het bewijs hiervoor is dat er vier evangeliën zijn die in tegenstrijdig tot elkaar zijn en niet hetzelfde zijn, het is niet één Bijbel. Dus is het niet betrouwbaar en geen juiste authentieke bron. Maar voor de zoeker naar kennis die gedegen kennis over de Islaam heeft waardoor hij duidelijk onderscheid kan maken tussen waarheid en valsheid is het geen probleem om het Evangelie te bestuderen om zo de valsheid erin te weerleggen en de aanhangers te ontwrichten.

Sheikh Ibn 'Oethaymeen (moge Allah hem genadig zijn). Tijdschrift da’wah deel 1789, blz. 43.

 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN