Vraag & Antwoord

Is het toegestaan om te beweren dat de vertaalde Qor-aan hetzelfde is als de Qor-aan zelf

Mag je zeggen dat de vertaling van de Qor-aan hetzelfde is als de Qor-aan zelf? Is het toegestaan dergelijke uitspraken te doen? Gelieve ons hierover te informeren.

Alle lof is voor Allah en de vrede en zegeningen over de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem), zijn familie en metgezellen. Voorts:

Het is onjuist om te beweren dat de vertaling van de Qor-aan hetzelfde is als de Qor-aan en de plaats ervan inneemt. Want deze vertaling heeft niet hetzelfde oordeel als de Qor-aan zelf zoals het verrichten van de Wodhoo-e voor het aanraken van de Qor-aan. Het is niet hetzelfde als de Qor-aan maar een vertaling van de betekenissen van de Qor-aan. De Qor-aan is zowel in woord en betekenis van Allah, neergezonden tot de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem), maar een weergave van de betekenis alleen, en ook nog eens een vertaling. Dus kan er niet gezegd worden dat het de Qor-aan is. 

Daarom wordt over de boeken van exegese (Tefsier) niet gezegd dat het een Qor-aan is. Daarom is het niet juist om de vertaling van de Qor-aan te zien als de Qor-aan zelf.

En Allah weet het beste.

Bron: www.islamweb.net, Fatwanummer 64878.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN