Vraag & Antwoord

Het laatste advies van de profeet Ya'qoeb in de Soeh'oef

1 – Wat is het laatste advies van de profeet Ya’qoeb (vrede zij met hem) aan zijn kinderen voor zijn dood?

2 – De ‘Soeh’oef’ die werd geopenbaard aan profeet Ibraahiem (vrede zij met hem) is verloren gegaan, maar genoemd in de Qor-aan in meer dan één plaats. Ik zou graag twee plaatsen in de Qor-aan willen weten waarin dit genoemd is

3 – In welk elk land is het hoogste percentage van de moslims? En hoe zijn de mensen van dit land moslim geworden? Moge Allah jullie rijkelijk belonen. 

Alle lof is voor Allah.

1 – De Qor-aan noemt dat Ya’qoeb zijn zonen had geadviseerd voor zijn dood, hij zei tegen hen (adviserend): “Of waren jullie getuigen toen Ya’qoeb de dood nabij was (en) hij tot zijn kinderen zei: "Wat zullen jullie aanbidden na mij?" Zij zeiden: "Wij zullen uw God aanbidden, de God van uw vaderen, Ibraahiem, en Ismaa'îl en Is-h’aaq, als de Ene God, en wij hebben ons aan Hem overgegeven." (Soerat al-Baqarah (2) aayah 133). 

2 – De Soeh’oef van Ibraahiem zijn genoemd in Soerat al-A’laa: “De bladen van Ibraahiem en Moesaa.” (Soerat al-A’laa (87) aayah 19) en Soerat an-Nadjm: “En (de geschriften van) Ibraahiem die trouw was.” (Soerat an-Nadjm (53) aayah 37).

3 – Wat betreft het grootste moslimland in cijfers in Afrika is Nigeria en in Azië Indonesië. De Indonesiërs zijn de Islaam binnengetreden door middel van Yemenitische islamitische handelaren waarmee zij handel dreven zoals dit bekend is. Misschien is dit wat de vraagsteller wil weten. 

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN