Vraag & Antwoord

Een vrouw in de staat van ih'raam die Mekkah verliet zonder 'Oemrah te verrichten

Een vrouw heeft de intentie van de "Oemrah gedaan en bevond zich dus in de staat van ih'raam. Vervolgens begon haar menstruatieperiode en is zij uit Mekkah vertrokken zonder de "Oemrah te verrichten. Wat dient zij te doen?

Sheikh Moeh'ammed Ibn Saalih' al-"Oethaymien (moge Allah hem genadig zijn) zei hierover:

Wanneer de vrouw zich in de staat van ih'raam bevindt en vervolgens haar menstruatieperiode bereikt, blijft zij nog steeds in de staat van ih'raam. Deze vrouw die "Oemrah wilde verrichten en niet in staat was om de tawaaf (omgang om de Ka'bah) en sa'y (het lopen tussen de heuvels Safaa en Marwah) te verrichten zit nog steeds in de periode van haar "Oemrah en zij dient terug te keren naar Mekkah (als zij weer rein is) om de tawaaf en sa'y te verrichten en iets van haar hoofdharen te nemen om weer uit de staat van ih'raam te treden.

Het is voor haar in de staat van ih'raam niet toegestaan om zaken te naderen, welke verboden zijn in de staat van ih'raam, zoals het gebruiken van parfum of het nemen van iets van de hoofdharen of nagels. Tevens dient zij haar echtgenoot niet te benaderen, totdat zij haar "Oemrah voltooid heeft.

Een uitzondering geldt, wanneer zij vanaf het begin bang was dat zij zou menstrueren (tijdens de ih'raam) en daardoor de voorwaarden voor haar ih'raam heeft uitgesproken, namelijk dat haar laatste ritueel zal zijn op het moment dat zij belemmerd wordt (d.w.z. door menstruatie). In dit geval is het voor haar toegestaan om uit de staat van ih'raam te treden.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN