Vraag & Antwoord

Hoe dient de moslima haar h'idjaab te dragen wanneer zij in de staat van ih'raam is?

Hoe dient de moslima haar h'idjaab te dragen wanneer zij in de staat van ih'raam is? En is het een voorwaarde dat haar gezicht onbedekt blijft?

Sheikh Moeh'ammed Ibn Saalih' al-"Oethaymien (moge Allah hem genadig zijn) zei hierover:

Wanneer de moslima in de staat van ih'raam is (voor H'adj of "Oemrah) en een groep mannen passeert of wanneer mannen langs haar lopen terwijl zij geen mah'aariem van haar zijn, dan dient zij haar gezicht te bedekken zoals de vrouwen van de sah'aabah deden. In deze situatie hoeft zij geen fiedyah te geven. De H'idjaab is een zaak welke bevolen wordt en datgene wat bevolen wordt, kan niet verboden worden gemaakt.

Het is geen voorwaarde dat zij haar gezicht onbedekt laat. Dus als zij in nabijheid van mannen is, dient zij haar gezicht te bedekken. Wanneer zij een tent (waar alleen vrouwen zijn) binnengaat of in haar verblijfplaats is dan dient zij haar gezicht te ontbloten (omdat van de moslima – die zich in een staat van ih'raam bevindt – gevraagd wordt om haar gezicht niet te bedekken); omdat van de moslima die in staat van ih'raam is gevraagd wordt om haar gezicht niet te bedekken.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN