Vraag & Antwoord

Valt het informeren van de naasten over een overledene persoon, onder het verboden soort?

Valt het informeren van de naasten en vrienden over een overledene persoon, zodat ze bijeenkomen en over hem bidden, onder het verboden soort aankondigen van dood of is dit toegestaan?

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Deze soort aankondiging is toegestaan, omdat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) de dood van An-Nadjashi op deze wijze aankondigde op de dag dat hij overleed.

Hij zei over de vrouw die gewoon was de moskee te vegen, en die door de metgezellen, moge Allah tevreden met hun zijn, begraven werd, zonder hem (Allah's vrede en zegen zij met hem) hierover te informeren: "Hebben jullie er niet aan gedacht mij te informeren?"

Er is dus geen bezwaar in het informeren van mensen over iemand zijn dood, opdat vele mensen voor hem zullen bidden. bidden. Deze wijze van informeren is volgens de Soennah overgeleverd is. Eveneens is er geen zonde in het informeren van zijn familie en vrienden, die graag bij elkaar zouden willen komen om over hem te bidden.

Fatawa arkaanoe l-islaam van Sheikh Mohammed ibn Saalih Al-"Oethaymien (moge Allah hem genadig zijn).

Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van Begrafenisgebeden, in het Hoofdstuk: Haasten Met De Begrafenis (1315); en door Moeslim in het Boek van Begrafenisgebeden, in het Hoofdstuk: Haasten Met De Begrafenis (944).

Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van Begrafenisgebeden, in het Hoofdstuk: Over Het Graf Bidden Nadat De Overledene Begraven Is (1337); en door Moeslim in het Boek van Begrafenisgebeden, in het Hoofdstuk: Over Het Graf Bidden (956).

Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van Begrafenisgebeden, in het Hoofdstuk: Een Man Die De Familie Van De Overledene Condoleert (1245); en door Moeslim in het Boek van Begrafenisgebeden, in het Hoofdstuk: Het Verrichtten Van Takbier Over De Overledene (951).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN