Vraag & Antwoord

Men stelt het begraven van de overledene uit in afwachting van naasten die van ver komen?

Wat is jullie mening over iemand die het begraven van de overledene uitstelt in afwachting van het van verre plekken arriveren van zijn naasten?

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Hetgeen betreffende de overledene voorgeschreven is, is dat hij snel en vroeg klaargemaakt dient te worden, conform de uitspraak van de profeet, Vrede en Zegeningen van Allah zij met hem: "Haast jullie met de begrafenis, want als het een vrome ziel is, dan zenden jullie het naar het goede vooruit, en als het anders is, dan verwijderen jullie een kwaad van jullie nekken."

Het begraven van de overledene dient derhalve niet uitgesteld te worden, zodat enkelen van zijn familie aanwezig kunnen zijn, behalve voor een paar uur. Buiten dit is het snel klaarmaken beter. Als vervolgens enkelen van zijn familieleden arriveren, dan kunnen ze over zijn graf bidden, zoals de profeet ïپ² bad over het graf van een vrouw, die gewoon was de moskee te vegen, omdat men hem niet geïnformeerd hadden dat ze overleden was. Hij zei: "Wijs me haar graf."Ze wezen hem haar graf en hij bad over haar.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN