Vraag & Antwoord

Wat is jullie mening over een persoon die in zijn testament zet dat hij na zijn dood op...

Wat is jullie mening over een persoon die in zijn testament zet dat hij na zijn dood op die-en-die plek begraven dient te worden? Dient een dergelijk verzoek ingewilligd te worden?

Sheikh Moh'ammed Ibn Saalih' al-"Oethaymien heeft hierover het volgende gezegd:

Ten eerste dient aan hem gevraagd te worden waarom hij deze plek gekozen heeft. Het kan zijn dat hij deze gekozen heeft om zo naast een graf te zijn, of naast een graf dat tot een object van aanbidding naast Allah genomen is, of voor enige andere onwettige reden. In dit geval is het niet toegestaan zijn verzoek in te willigen, en hij dient bij de moslims begraven te worden – indien hij een moslim is.

Indien hij dit echter omwille van een andere reden verzoekt, bijvoorbeeld, dat hij naar het land waar hij geleefd wordt gestuurd zal worden, dan is er in dit geval geen sprake van een zonde in het inwilligen van zijn verzoek, zolang het geen verspilling van geld met zich meebrengt. Wanneer het verspilling van geld met zich meebrengt, namelijk dat hij enkel door het betalen van veel geld getransporteerd kan worden, dan dient zijn verzoek niet ingewilligd te worden. En Allah's aarde is overal hetzelfde, zolang dit het land van de moslims is.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN