Vraag & Antwoord

Zijn broer heeft een Shie’itische meisje leren kennen en wil graag met haar trouwen

 

 

“Ik heb een broer die jonger als mij is in leeftijd, hij is 30 jaar oud en ongehuwd, hij was standvastig in zijn religie en deed al zijn gebeden in de moskee inclusief het Fadjr gebed, hij vastte ook de dagen waarop het overgeleverd is van onze profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) dat hij deze vastte. Echter, heeft hij een Shie’itsche meisje leren kennen en wil graag met haar trouwen. En het is logisch dat onze familie dit verwerpt vanwege het verschil van de leer, iedereen probeerde met hem te praten, maar hij weigert om begrip hiervoor te tonen of zelfs erover te spreken. Momenteel weigert hij met een andere meisje te trouwen en hij weet dat hij niet met deze Shie’itische meisje kan trouwen zonder de toestemming van haar ouders. Hij heeft nu contact met haar en met haar familie, en wij hebben onlangs gemerkt dat hij de laatste tijd een aantal Shie’itische boeken kocht en deze las, en met ons in discussie ging over sommige zaken, hij vast niet meer op de tiende dag van Moeh’arram, de ‘Aashoeraa-e dag, en hij beweert dat dit niet bevestigd is. Gelieve een antwoord te geven op deze vraag gericht naar hem toe. Moge Allah jullie rijkelijk belonen.” 

 

 

 

Alle lof is voor Allah.

De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) vertelde ons in een overlevering dat de natie zich zal splitsen in tweeënzeventig groeperingen, die allen in de Hellevuur zullen belanden behalve een groep zoals in de h’adieth die overgeleverd door Ibn Maadjah (3993) van Enes ibn Maalik moge (Allah tevreden met hem zijn) die zei: “De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De kinderen van Israa-iel verdeelden zich in eenenzeventig groeperingen, en mijn volk zal zich opsplitsen in tweeënzeventig groeperingen, zij zullen allen behoren tot de Hellevuur behalve een. En dit is de Djamaa’ah.” Over deze overlevering zei al-Boesayri in az-Zawaa-ied: “ De isnaad (keten) van de overlevering is authentiek, en de overleveraars zijn betrouwbaar.” Tevens is deze overlevering authentiek verklaard door Sheikh al-Albaanie (moge Allah hem genadig zijn) in Sah’ieh’ ibn Maadjah. Verder heeft de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) de geredde groep verduidelijkt conform zijn woorden: “Dat is de groep die zich bevindt op dat waar ik en mijn metgezellen zich vandaag op bevinden.” Imaam at-Tirmidzie heeft van ‘Aboellaah ibn ‘Amr overgeleverd dat de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De kinderen van Israa-iel zijn opgesplitst in 72 groeperingen. Mijn Oemmah zal zich opsplitsen in 73 groeperingen. Deze zullen allemaal in het vuur zijn op één na. Zij vroegen: “Welke groep is dat dan, O boodschapper van Allah?” Hij (Allah’s vrede en zegen zij met hem).antwoordde: “Dat is de groep die zich bevindt op dat waar ik en mijn metgezellen zich vandaag op bevinden.” Overgeleverd door at-Tirmidzie en authentiek verklaard door Sheikh al-Albaanie.

De natie zal zich splitsen in tweeënzeventig of drieënzeventig sekten, die allemaal in de Hel zullen belanden met uitzondering van slechts één, en dit is de groep dat vasthoudt aan de Soennah van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) en die de weg bewandelt van de metgezellen (moge Allah tevreden met hen allen zijn). En de eigenschap van de geredde groep is alleen maar van toepassing op de volgelingen van vrome Selef van de Ahloe Soennah wal Djamaa’ah. Zij zijn het die de weg blijven volgen van de metgezellen met betrekking tot de geloofsovertuigingen, handelingen en gedrag, geen innovaties toevoegen aan de Dien, noch veranderingen aanbrengen eraan (‘Aqiedah). De overtuiging van de Shie’ah is het haten van de metgezellen van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem), zoals Aboe Bakr, ‘Oemar, ‘Oethmaan, ‘Aa-ieshah, en H’afsah (moge Allah met hen allen tevreden zijn).Het is zelfs zo dat de Shie’ah alle metgezellen van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) verketteren, behalve zeven van hen!! 

Deze afwijking van het volgen van de methodiek van de metgezellen heeft de Shie’ieten laten vervallen in alle soorten van innovatie en dwaling, zoals de overdrevenheid (al-Ghoeloew, extremisme) met betrekking ‘Ali, Al-H’asan  en Al-H’oesayn (moge Allah tevreden met hen zijn), en de Ahloe al-Bayt. Dit is zover gegaan totdat zij vormen van aanbiddingen toegewijd hebben aan hen zoals het aanroepen, het offeren (voor hen), het verrichten van de Tawaaf om hun graven, en het afleggen van eden in hun naam. Je ziet hen huilen en schreeuwen en hulp zoeken bij hen bij calamiteiten, en dit is een vorm van grote Shirk, waarover Allah (de Verhevene) ons verteld: “Voorwaar, Allah vergeeft niet dat aan Hem deelgenoten worden toegekend, maar Hij vergeeft daarbuiten aan wie Hij wil. En wie deelgenoten aan Allah toekent, hij heeft ver gedwaald.” (Soerat an-Nisaa-e(4) aayah 116). 

Onder de dwaling van deze Shie’ah is dat zij (leugenachtig) beweren dat de metgezellen het Boek van Allah hebben verdraaid en veranderd, door er zaken aan toe te voegen of juist af te halen..! En dit is een andere vorm van Koefr, want wie overtuigd is dat de Qor-aan die hedendaags tussen de moslims is, is veranderd en verdraaid al betreft het maar een letter is een ongelovige geworden, en hierover is er een consensus tussen de moslimgeleerden, want degene die zoiets doet verloochent de uitspraak van Allah (de Verhevene): “Voorwaar, Wij zijn het Die de Vermaning (de Qor-aan) hebben neergezonden. En voorwaar, Wij zijn daarover zeker de Wakers.” (Soerat al-H’idjr (15) aayah 9). 

Zij geloven ook dat hun leiders en imams het ‘onzichtbare’ en het ongeziene weten, en dat zij weten wat er was, en wat er zal zijn en wanneer hun zielen genomen worden en zij sterven..! En dit is weer een verloochening van het vers waarin Allah (de Verhevene) zegt: “Voorwaar, Allah beschikt over de kennis van het Uur, en Hij zendt de regen neer, en Hij kent wat zich in de schoten bevindt. En niemand weet wat hij morgen zal doen. En niemand weet op welke grond hij zal sterven. Voorwaar, Allah is van alles op de hoogte, Alwetend.” (Soerat Loeqmaan (31) aayah 34). 

En Allah’s uitspraak: “Zeg: "Niemand kent het onwaarneembare in de hemelen en op de aarde, behalve Allah." En zij weten niet wanneer zij worden opgewekt.” (Soerat an-Naml (27) aayah 65). En nog veel andere verdorvenen valse geloofsovertuigingen dat wijdverbreid is onder deze gemeenschap (Shie’ah). 

En weet dat wie de metgezellen van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) beledigt en schoffeert als het ware Allah loochent en Zijn boodschapper en hen beledigt. 

Dit is omdat degene die beweerd dat Aboe Bakr, ‘Oemar, ‘Oethmaan, de Moehaadjiroen en de Ansaar zich in dwaling bevonden hij Allah heeft beledigt die de beste mensen heeft uitverkoren voor de kameraadschap van Zijn boodschapper (Allah’s vrede en zegen zij met hem), en zo ook de boodschapper beledigt die hun deugdzaamheid heeft verzekerd en gewaarborgd, en sommige van hen als schoonzonen nam of zelf als zwager was van sommige van hen, en achter mensen van hen heeft gebeden, en getuigt heeft dat zij zullen behoren tot de mensen van het Paradijs. Dit betekent dat zij zullen sterven in het geloof zonder te veranderen of te verdraaien, in tegenstelling tot wat Raafidhah (Shie’ah) claimen en leugenachtig beweren. 

Wij raden u aan om de volgende boeken te lezen:  “al-Khoetoot al-‘Areedhah” van Moeh’ieb ad-Dien al-Khateeb of “Oesoel Madz-heb as-Shie’ah al-Ithnay ‘Ashariyyah” of het boek: “De kwestie van toenadering tussen de Soennieten en de Shie’ieten" beiden van Dr. Nassser al-Qifaari. 

Als dit is bevestigd dan zeggen wij adviserend: Snijd al jouw relaties met dit meisje en haar familie af, want het is duidelijk dat ze je uitnodigen tot hun geloof en geloofsovertuiging, en zij hunkeren om jou te laten dwalen door het geven van boeken dat uitnodigt tot hun verdorven geloofsovertuiging en dwaling. Wees alert dat er een vermoeden (Shoebhah) je hart binnendringt waardoor je hart dwaalt, en weet dat degene die iets omwille van Allah nalaat hij door Allah met iets beters gecompenseerd wordt 

En er zijn vele andere oprechte deugdzame vrouwen, en geef geen gehoor aan de oproep van de Shaytaan, zijn influisteringen en zijn sieren van valsheid. Allah (de Verhevene) zegt: “En dat de Satan hun daden schoon doet toeschijnen en hen daarmee afleidt van de Weg. Zij volgen dus geen Leiding.”(Soerat an-Naml (27) aayah 24). Allah (de Verhevene) zegt in een ander vers: “En de Satan deed voor hen hun daden schoon schijnen, waarna hij hen afleidde van de Weg, hoewel zij over inzicht beschikten.” (Soerat al-‘Ankaboet (29) aayah 38).

Laat u niet misleiden door wat zij sieren van hun daden en woorden, want de religie van deze mensen is gefundeerd op leugens wat zij “at-Taqiyyah” noemen. Het kan zijn dat zij (leugenachtig) beweren van Aboe Bakr, ‘Omar en ‘Aa-ieshah houden, om jou zo mee te slepen naar verdorven geloofsovertuiging en zij dan hun werkelijkheid en kwade wil omhullen. Neem vanaf nu afstand van hen. 

U dient te weten dat het lezen van boeken van mensen van innovatie en misleiding verboden is, behalve voor de geleerde ervaren lezer die in staat is hun vermoedens te weerleggen, en een onderscheid kan maken tussen leugens en waarheid. Neem afstand van deze boeken die zij jou hebben gegeven en die uitnodigen naar hun geloofsovertuiging. Waar u onzeker over bent dient u voor te leggen aan de geleerden. Overpeins wat Imaam al-H’aafidh ad-Dzahabiey (moge Allah hem genadig zijn) zei over dit onderwerp, die de uitspraak van Soefyaan at-Thawrie (moge Allah hem genadig zijn) citeert: “Wie luistert naar de Moebtadi’ terwijl hij dit weet, heeft zich verwijderd van de bescherming van Allah en hij wordt aan zijn lot overgelaten.” Hij zei ook: “Wie over een Bid’ah hoort dient deze niet te verspreiden onder degenen waarmee hij omgaat zodat het niet hun harten bevangt.” Hij (Imaam ad-Dzahabiey) zei: “De meeste imams van de Selef waarschuwen hiervoor en weten dat de harten zwak zijn en dat de vermoedens het hart bevangen.” Einde citaat uit ‘Siyar a’laam an-Noebalaa-e’ 7/261. 

Het is zoals hij heeft gezegd (moge Allah hem genadig zijn): “De vermoedens overmeesteren en bedwelmen de harten”, waardoor de waarheid niet meer gezien wordt, en zeker voor degene die geen kennis heeft over het Boek van Allah en de Soennah van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem). 

Wat betreft het vasten van de tiende dag van Moeh’arram (‘Ashoeraa-e): is er geen meningsverschil tussen de moslimgeleerden dat het aanbevolen en gewenst is deze dag te vasten. Dit is door vele overleveringen van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) bevestigd. Waaronder de overlevering die overgeleverd is door Imaam al-Boekhaarie (1865) en Moeslim (1910) die hebben overgeleverd van Ibn ‘Abbaas, moge Allah tevreden met hem zijn, die zei: “Toen de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) in Medinah arriveerde vond hij de joden vasten op de dag van ‘Aashoeraa-e. Hij vroeg hen over de reden van hun vasten op de dag van ‘Aashoeraa-e en zij antwoordden: “Dit is een goede dag, op deze dag heeft Allah de Banoe Israa-iel gered van hun vijand (Fir’awn), en  Moesaa vastte op deze dag.” De profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “Wij hebben meer aanspraak op Moesaa dan jullie.” Hij vastte deze dag en gaf opdracht om op deze dag te vasten.”

Imaam an-Nawawiey (moge Allah hem genadig zijn) zei in Sharh’ Sah’ieh’ Moeslim: "De geleerden zijn het met elkaar unaniem eens over de aanbeveling van het vasten van ‘Ashoeraa-e vanwege de authentieke overleveringen die hierover gemeld zijn.” 

Hoe kan er dan na dit gezegd worden over een zaak dat bevestigd is door authentieke overleveringen en de geleerden unanimiteit hierover hebben dat het niet bevestigd is?! 

Wij raden u aan om veelvuldig smeekbeden te verrichten tot Allah en Hem te vragen uw hart standvastig te maken op Zijn religie, en om u te beschermen tegen dwalende verleidingen. 

En Allah weet het beste. 

Sheikh Mohammed Saalih’ al-Moenadjied (moge Allah hem beschermen).

 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN