Vraag & Antwoord

Soenniet die beïnvloed is geraakt door de Raafidhah en onzeker is over de waarheid

“Is het incident "Karbalaa-e" een correcte historische gebeurtenis? En als dat zo is, waarom wordt hier niet op ingegaan door de predikers in hun preken? Hierbij is een van de kleinzonen (al-H’oesayn)  van de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem)  gedood, is dit niet waardig om dit te vermelden?! Heeft de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) niet gezegd dat er na hem 12 imams zullen zijn? Zijn zij dan niet de imams van de Shie’ah? Ik las dezer dagen in sommige Shi’ietische boeken en vond een heleboel feiten waarin zij geloven die ook vermeld zijn in onze boeken, wij Soennieten. Als voorbeeld noem ik dan het geschil tussen Aboe Bakr en Faatimah! Ik ben echt verbaasd en benieuwd en acht het nodig dat ik meer duidelijkheid moet hebben over dit onderwerp: wie heeft er gelijk, wij of zij? Ik wens van jullie een antwoord op deze vraag, ik weet dat het een gevoelig onderwerp is, maar ik heb echt hulp nodig. Moge Allah jullie rijkelijk  belonen, en vrede zij met u en Allah’s barmhartigheid en zegeningen.” 

Alle lof is voor Allah. 

Allereerst: 

De gebeurtenis van "Karbalaa-e" heeft daadwerkelijk ook plaatsgevonden en is correct. 

Maar dat deze gebeurtenis niet door de Soennitische predikers genoemd wordt in hun preken is niet essentieel, want de preken van de vrijdagen zijn niet voor het opnoemen van verhalen en gebeurtenissen en ook niet de plaats en moment ervan. De vrijdagspreken zijn er om de Eenheid van Allah te verankeren in de harten van de mensen en wat voor hen nuttig is in hun religie, en wat zij nodig hebben van vermaning en herinnering. En niet bij alle mensen is het nodig om de details te kennen van dit verhaal en deze gebeurtenis. Maar bij de mensen die de realiteit van dit incident dienen te kennen en de leugens van de Raafidhah in de details van deze gebeurtenis en de valsheid waarop zij hun haatideologie hebben gebouwd, wordt dit verhaal en gebeurtenis veel in details genoemd (tijdens preken). Zoals de verheiliging van de “Karbalaa-e” (door de Raafidhah), de moord op al-H’oesayn, of de onschuld van Yazid ibn Moe’aawiyah van zijn dood, of de verduidelijking van de eerste verschijningen van de Raafidhah als een politieke doctrine. De Soennieten hebben de overhand in het noemen van de gebeurtenis: zij hebben de keten die dit verhaal en gebeurtenis noemen gekwalificeerd en genoemd in hun geschiedenisboeken en hun uitleg ervan, en ook genoemd in hun boeken over sekten en “Madhaahib”, en u zult geen geschiedenisboek vinden bij de Ahloe Soennah of er is wel de vermelding van het incident “Karbalaa-e”. 

De plaats “Karbalaa-e” heeft geen enkele toegevoegde waarde in onze reine islamitische geloofovertuiging. Zie wat de Raafidhah hebben uitgevoerd in het verdraaien en vervormen van de Islaam met betrekking tot de plaats “Karbalaa-e” zodat je weet dat zij de mensen van de dwaling zijn! En wij snappen niet dat je zegt dat je verbaasd bent over hun geloof en hun manier van het belijden ervan, terwijl je gewoon Koefr (ongeloof), Shirk (afgoderij), overdrijving en leugens en verdraaiing ziet in hun valse Shie’ah religie met beeld en geluid! Zie wat zij van “Karbalaa-e” hebben gemaakt van een ‘heilig land’ en hoge status dat zij eraan hebben gegeven omdat zich hierin het graf van Al-H’oesayn bevindt (zoals zij beweren) totdat zij beweren dat het bezoeken van zijn graf zelfs beter dan een miljoen maal het verrichten van de H’adj!! En een miljoen maal ‘Oemrah!! De andere leugenachtige zaken die zij allemaal erover verzonnen hebben. In het boek “Wasaa-iel as-Shie’ah”  (Middelen van Shie’ieten), deel 10, blz.332 vinden dat Aboe ‘Abdullah zei: "Als u naar de bedevaart wilt gaan, maar niet in staat bent er naartoe te gaan, ga dan naar het graf van al-H’oesayn, want er wordt voor jou een bedevaart opgetekend, en wanneer je de ‘Oemrah wilt verrichten, maar je niet in staat bent gesteld deze te verrichten, ga dan naar het graf van Al-H’oesayn en er wordt voor jou de ‘Oemrah opgeschreven!! Er is ook in dit boek (10/360) van Aboe ‘Abdullah gekomen: “Wie het graf van Al-H’oesayn bezoekt op de dag van ‘Arafah: voor hem wordt er door Allah duizend duizend (miljoen!) maal de bedevaart opgetekend met de “al-Qaa-iem” (vrede zij met hem) (zij bedoelen hiermee Moh’ammad al-Mahdiey ibn H’asan al-‘Askariy en hem noemen zij “al-Qaa-iem al-Moentadhar”. Zij beweren dat hij een grot in Saameraa-e (Irak) binnen is gegaan. De geleerden zeggen dat hij tegenwoordig niet bestaan en ook niet in leven is, (maar een van de verzinsels en leugens van de Shie’ieten is), en duizend maal de ‘Oemrah met de profeet, en het vrijkopen van duizend mensen, en de beloning voor wat duizend paarden kunnen dragen aan proviand omwille van Allah. Deze wordt door Allah als “Mijn dienaar genoemd” die geloofd in Mijn belofte, en de engelen zeggen: “Die en die is een waarheidsgetrouwe die door Allah geprezen is boven Zijn Troon!!” 

Is er nog enige twijfel bij iemand over de dwaling en leugens van deze dwalende sekte en de slechtheid van hun toestand? 

Ten tweede: 

Wat betreft de berichtgevingen van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) over het voortkomen van twaalf Khoelafaa-e na hem, en het uitspreken van lof over hun tijdperk: hierover zijn er authentieke overleveringen gekomen: 

In Sah’ieh’ Moeslim is er een overlevering gekomen waarin de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De Islaam zal glorieus blijven tot aan twaalf Khaliefen.” In de versie van Imaam al-Boekhaarie is gekomen van Djaabir ibn Samoerah dat hij en zijn vader bij de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) binnen gingen en hij zei: “Er zullen twaalf Emirs zijn.” En hij zei een woord dat ik niet hoorde.” Zijn vader zei:  “Allen behoren tot de Qoeraysh.”

De geleerden verschilden van mening over de betekenis van deze overlevering en de benoeming van de imams of Emirs met namen of eigenschappen van eenieder. Er is niets van wat de Raafidhah beweren dat het hun twaalf imams betreft. 

Ten derde: 

Het twistpunt tussen Aboe Bakr en Faatimah, moge Allah met hen beiden tevreden zijn, hebben wij gedetailleerd genoemd in het antwoord op een andere vraag, waarin wij duidelijk de specifieke leugens van de Raafidhah over dit voorval hebben weerlegd. Het wordt voor jou (lezer) duidelijk dat de Raafidhah mensen van leugens en laster zijn, en dat Aboe Bakr in het gelijk gesteld wordt betreft zijn woorden en zijn daden van wat er was tussen hem en Faatimah, moge Allah tevreden met hen beiden zijn, was. Desondanks (wegens het geschil) was Aboe Bakr een man met een hoge mate van moraal en deugdzaamheid en een goede ethiek waarmee hij met recht verdient om de beste mensen te zijn na de profeten en boodschappers, moge Allah tevreden met hem zijn. 

Ten vierde: 

De aard van de Raafidhah is niet iets onbekends voor de Soennieten. Zij pasten vroeger de “at-Taqiyyah” (zij hebben in hun geloof “at-Taqiyyah” (veinzerij): en dit is aan iemand iets anders te laten blijken dan wat hij in zijn innerlijk heeft. In werkelijkheid is dit leugens en huichelarij, en zij zijn uitmuntend in het bedriegen van mensen. En dit is niet alleen maar beperkt in het geval van angst maar zij zien het gebruik van “at-Taqiyyah” een onderdeel van het geloof zowel in kleine als grote zaken zowel in angst en veiligheid. Alles wat er gekomen is van hun imams zoals het spreken over lof over de metgezellen, of het instemmen met de mensen van de Soennah ook al is dit in de kwesties van reinheid (Tahaarah) en eten en drinken, wordt verworpen door de Shie’ieten en ze zeggen: “De imam sprak gewoon uit het oogpunt van “at-Taqiyyah”), maar tegenwoordig uiten zij hun geloofsovertuiging openlijk toe, ik heb dit met beeld en spraak gezien en gehoord bij velen van hen. Heb je niet de discussie van twee vooraanstaande imams van hen gehoord dat ging over de buitensporigheid van de moeder van de gelovigen ‘Aa-ieshah, moge Allah tevreden met haar zijn, en  haar losbandigheid?! Heb je niet met je eigen ogen gezien van wat zij doen van het neerknielen bij de graven van hun imams en het lopen van rondjes om deze graven?! Heb je niet gehoord dat zij Aboe Bakr en ‘Omar (moge Allah met hen tevreden zijn) vervloeken en verketteren?! Weet je niet van hun gruwelijke misdaden bij de Soennieten in Irak van het doden van zowel jong en oud die Aboe Bakr of ‘Omar heten?! Heb je niet de debatten gezien van de Ahloe Soennah met hun vooraanstaanden om hun leugens, dwaling en innovaties te tonen en hun leugens en verdraaiing van hun boeken door hun hedendaagse eigen imams?! En nog veel meer dan we niet kunnen beperken in het antwoord op deze vraag in het verduidelijken van hun verdorven geloofsovertuiging . 

Beste vrager, wij adviseren u geen enkele empathie voor hen te tonen, en met uw heldere geest en verstand te denken om te oordelen over hen met wat zij verdienen. Wij hebben slechts een fractie van hun situatie genoemd, en hun verdorven zaak is veel groter dan we hebben genoemd. 

Zoekt de hulp van Allah, de Almachtige Heer door te bidden en smeken jou te leiden naar de rechtgeleide weg. 

En Allah weet het beste. 

Sheikh Mohammed Saalih’ Al-Moenadjid (moge Allah hem beschermen). 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN