Vraag & Antwoord

Het condoleren van de Raafidhah met de dood van Hussein

“Ik ben in Twitter sommige condoleances gelezen van de Ahloe Soennah aan de Raafidhah met de dood van Hussein (moge Allah tevreden met hem zijn) of zij zeggen: “Moge Allah jullie hiervoor belonen”. Wat is het oordeel hiervan?”

Alle lof is voor Allah.

Allereerst:

Ahloe Soennah wal Djamaa’ah maken meer aanspraak op Hussein en de mensen van Ahloe al-Bayt dan anderen. Zij zijn degenen die de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem), zijn familie, zijn vrouwen en zijn metgezellen en zijn nakomelingen respecteren en eerbiedigen zonder overdrijving of nalatigheid. Er is niets voor de Raafidhah dat hen bevoordeeld boven anderen met betrekking tot Hussein (moge Allah tevreden met hem zijn) en de mensen van Ahloe al-Bayt zodat wij deze hen condoleren met de dood van Hussein. Integendeel, zij hebben met betrekking tot deze zaak overdrijving en dwaling en innovaties wat ons verplicht om afstand van hen te nemen en dit te verwerpen bij hen.

Ten tweede:

Wat de Raafidhah doen van het roemen van de dag van ‘Ashoeraa-e’ en het bezoeken van de ‘heilige’ graven en het laten zien van verdriet en geweeklaag als herinnering aan de dood van Hussein, en vele vormen van jammerende geweeklaag van de onwetendheid wat ze doen, is een verwerpelijke innovatie dat niet verricht werd door de vrome Selef van de metgezellen en de Taabi’ien, en de imams die als voorgangers genomen worden in de religie (moge Allah hen allen genadig en barmhartig zijn).

Het was niet de weg en de leiding van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) om iemand van de boodschappers en de profeten te herdenken voor zijn dood of een van de martelaren met inbegrip van H’amzah de meester onder de martelaren, moge Allah tevreden met hem zijn.

Het was niet de weg van de Selef om iemand te herdenken om zijn dood en ook niet de dood van de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) of iemand anders.

Wie dit doet verkeert in dwaling en heeft een innovatie en nieuwlichterij in de Islaam en druist tegen de leiding van de Soennah en de rechtschapen Selef in.De Raafidhah hebben een nog extremere vorm van innovatie toegevoegd dan het herdenken alleen op de dag van ‘Ashoeraa-e’. Zij hebben zeer gruwelijke daden en kwaadheden geïntroduceerd dat geen basis heeft in de religie van de Islaam zoals het slaan op de borsten, kleerscheuren, gejammer en weeklagen, en het slaan op de wangen, het slaan op  hun schouders met kettingen en het slaan met zwaarden op hun hoofden tot bloedens toe….!

Op basis van het bovenstaande is het niet toegestaan voor een moslim om medeleven te betuigen voor de Raafidhah voor de moord op Hussein (moge Allah tevreden met hem zijn), want dit is een Bid’ah en in tegenstrijd met de Soennah. Hierin zit ook een versterking van hun valsheid en goedkeuring ervan. Het is tevens niet toegestaan om hen te condoleren met “Moge Allah jullie belonen” want zij worden met deze dwaaldaad niet beloond, zij zijn hiermee eerder zondig en verdienen meer de straf (wanneer zij geen berouw hebben getoond tot Allah).

En Allah weet het beste.

Sheikh Mohammed Saalih al-Munadjid (moge Allah hem beschermen).


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN