Vraag & Antwoord

Het oordeel over het lezen van erotischs en (seks) verhalen tussen echtparen

Is het toegestaan om erotische seksverhalen tussen de echtgenoten te lezen om meer plezier te hebben?

 

Alle lof is voor Allah. 

In het lezen van erotische (seks) verhalen tussen echtgenoten zit vele kwaden, waaronder:

A – Het verkrijgen van tijdschriften met dergelijke verhalen is ofwel dat deze gekocht worden of geleend, en dit is niet geoorloofd, omdat dit bemoedigend is deze uit te printen, te publiceren en te verkopen onder de mensen aan te moedigen. Allah (de Verhevene) zegt: “En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding.” (Soerat al-Maa-iedah (5) aayah 2). 

B – Deze verhalen worden geschreven door de mensen van onzedelijkheid en obsceniteit, en velen van deze seksverhalen worden geschreven door ongelovigen. Zij houden geen rekening met geloof, ethiek, zedelijkheid en schaamte in datgene wat zij schrijven. Het lezen van dergelijke verhalen is een middel om hun verdorvenheid over te dragen naar de mensen, of zij dit nou beseffen of niet. De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De gelijkenis met de goede metgezel en de slechte metgezel is niets anders als die met degene die Misk (soort parfum) verkoopt en degene die in een oven blaast (smid). Degene de Misk verkoopt geeft je er misschien van of je koopt er misschien wat van, of je ruikt er in ieder geval de goede geur van. En degene die in een oven blaast verbrandt misschien je kleding en je krijgt van hem een vieze geur.” Overgeleverd door al-Boekhaarie (5534), en Moeslim (2628).

al-H’aafidhz ibn H’adjar –moge Allah hem genadig zijn– zei: “De overlevering impliceert dat het niet toegestaan is om te zitten met mensen in wiens gezelschap schade is in zowel wereldse als religieuze zaken.” Einde citaat. Zie “Fet-h’ al-Baari” 4/410.

C – Wat zit er in deze verhalen zit van leugens en overdrijvingen, en denkbeeldige en fantasie gebeurtenissen die een negatief invloed hebben op de lezer en een gevoel van mislukking en ontevredenheid teweeg brengen bij beide partijen (echtgenoot/echtgenote).

D – Het kan zijn dat deze verhalen in handen komen van de kinderen, waardoor hun ethiek en moraal bederft raakt en dit kan leiden tot moraal verval bij hen of slecht gaan denken over hun ouders. Het kan zijn dat de ouders dit niet beseffen en de last en wroeging van hun kinderen dragen en spijt geen nut meer heeft. 

Voor deze en andere kwalen is het derhalve niet toegestaan voor de moslim dergelijke verhalen te lezen. In de zaken die toegestaan zijn is voldoende wat toereikend is van  de deuren van toegestane waarmee plezier gerealiseerd wordt tussen echtelijke paren waar Allah tevreden mee is, en waarmee zowel de individu als de samenleving beschermd wordt van de verspreiding van onzedelijkheid en verdorvenheid. 

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Mohammed Saalih' al-Moenadjied.

 


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN