Vraag & Antwoord

Wat is het oordeel over het toedienen van injecties in de aders of spieren?

Wat is het oordeel over het toedienen van injecties in de aders of spieren? En wat is het verschil tussen deze twee voor de vastende?

In de Naam van Allah (de Verhevene), en alle Lof is voor Allah (de Verhevene)

De juiste uitspraak is dat deze het vasten niet verbreken. Het zijn alleen de injecties die de plaats innemen van voedsel die het vasten verbreken. Zo ook verbreekt het bloedprikken voor onderzoek het vasten niet. Dit heeft geen gelijkenis met Al-h'idjaamah (het aderlaten met een laatkop, het koppen)*. Al-h'idjaamah verbreekt echter het vasten voor zowel degene die het doet (al-h'aadjiem) als degene bij wie het gedaan wordt, de patiënt (al-mah'djoem), volgens de meest juiste uitspraak van de geleerden. Dit is gebaseerde op de uitspraak van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Zowel al-h'aadjiem (de genezer) als de mah'djoem (patiënt) hebben hun vasten verbroken."

Fatawa arkaanoe l-islaam van Sheikh Mohammed ibn Saalih Al-"Oethaymien (moge Allah hem genadig zijn)

* Al-h'idjaamah gaat als volgt: er worden glazen op de rug, nek of knie of hoofd geplaatst die met behulp van een vacuümpomp de huid op de rug, knie, nek of hoofd laten uitpuilen waardoor er "vleesbulten' ontstaan. Vervolgens gaat de h'aadjim (de genezer die deze handeling doet) met een scheermesje minuscule kleine sneetjes maken in de uitpuilende huid. Daarna worden de glazen voor de tweede maal bevestigd en wordt via de vacuümpomp het bloed uit de huid gezogen. Het is een zeer nuttige geneeswijze, die door de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) geadviseerd werd aan zijn natie. Het helpt tegen migraine, stress, hoge bloeddruk, suikerziekte en vele andere ziekten en kwalen.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN