Vraag & Antwoord

Haar verloofde dwingt haar om over haar verleden te vertellen

Ik ben een meisje dat verloofd is met een jonge moslim man die veel van mij houd, en ons huwelijk is heel dichtbij met Allah's verlof. Mijn huwelijkskandidaat heeft er herhaaldelijk erop aangedrongen om hem te vertellen wat er gebeurd was in het verleden van de banden enz. Ik vertelde hem over twee relaties met twee jonge mannen toen ik 18 jaar was. Er hebben zicht een aantal verboden zaken en taboes voorgedaan, maar ik heb hem niet verteld over de details, want ik heb berouw aan Allah getoond van deze verboden zaken en heb besloten om een nieuw leven te beginnen. Maar het gebeurde dat hij sprak met een van deze jonge mannen (ik weet niet hoe hij aan zijn nummer komt). Hij begon met hem te praten via de chat op basis dat ik de woordvoerster ben. De jongeman begon alles op te sommen wat er destijds tussen ons gebeurd was. En nu zegt mijn verloofde tegen mij: "Aangezien ons huwelijk voor de deur staat, en er maar slechts vijf dagen nog zijn, zal dit huwelijk gewoon doorgaan. Ik wil mijn imago niet schaden voor mijn familie.." Hij zei dat hij van mij zal scheiden zodra hij de kans hiervoor heeft. Moet ik hem vertellen over alle details van het verleden?

Alle lof is voor Allah.

Wat betreft jouw verleden waarover je oprecht berouw hebt getoond tot Allah I: het behoort niet tot het recht van de verloofde of de echtgenoot om je hierover te vragen. Het behoort niet tot de verplichte zaken dat wanneer iemand beproefd is met een zonde hij/zij anderen hierover verteld terwijl Allah hem/haar heeft beschermd en de zonde gewist na berouw en bekering. De mens dient niet zichzelf voor schut te zetten.

Als de verloofde of de echtgenoot hierop drukt uitoefent met het vragen naar het verleden, is het niet voor jou om hem dit te vertellen terwijl hij ervoor dit niet weet.

Daarom was het een grote fout toen je jouw verloofde vertelde van jouw verleden. Maar hij dient te kijken naar hoe u nu bent en hoe jouw situatie nu is. Als hij hiermee tevreden is gaat hij met jou verder, zo niet dient hij jou te verlaten en te laten voor iemand anders.

Nu, wat gebeurt is gebeurd, je kunt het niet terugdraaien. Het is aan jou om niet meer te vertellen dat datgene wat je verteld hebt of meer dan wat hij weet. Je kunt degene verloochenen die hem met iets anders verteld heeft wat jouw imago aantast.

Maar wat betreft zijn dreigement dat hij van jou zal scheiden: dit is een oordeel van Allah en de intenties kunnen veranderen. "Jij weet niet of Allah misschien daarna een nieuwe omstandigheid zal doen ontstaan." Soerat at-Talaaq (65) aayah 1.

Ik vraag Allah om je berouw te aanvaarden.

En Allah weet het beste.

Bron: Sheikh Moh'ammed Saalih Moenadjid, vraagnummer 159398.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN