Vraag & Antwoord

Het oordeel over het gebruik van wierook om de Satans te verjagen

Sommige mensen gebruiken wierook die "an-Naqd' genoemd wordt (bij Marokkaanse moslims wordt deze wierook ook wel "aj-Djaawi'). Zij beweren dat hiermee de Satans "verjaagd' worden uit hun huizen. Is dit juist?

Antwoord:

Alle lof is voor Allah. Er is voor deze handeling geen oorsprong of bewijs in de islamitisch wetgeving. Het is verplicht om deze zaak na te laten aangezien deze zaak behoort tot de een mythe en verzinsel die geen enkel oorsprong in het Boek van Allah of de Soennah van de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft. Het veelvuldig gedenken van Allah, het lezen van de Qor-aan, en het zoeken van bescherming bij de Perfecte Woorden van Allah zijn zaken die bescherming bieden tegen de Satans. Het is bevestigd dat de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Wie een woning betreedt tijdens het reizen of daarbuiten (kampeert) en dan zegt: "A'oedzoe biekaliemaatie Allaahie at-taammaatie mien sharri maa khalaq " (Ik zoek toevlucht bij de perfecte woorden van Allah tegen het kwaad dat Hij heeft geschapen) zal door niets geschaad worden totdat hij uit deze plaats vertrekt." (Overgeleverd door imaam Moeslim 4/2080).

Een man zei: "O boodschapper van Allah!Ik heb gisteren een beet van een schorpioen moeten incasseren!" De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Waarlijk, als je de volgende smeekbede "A'oedzoe biekaliemaatie Allaahie at-taammaatie mien sharri maa khalaq " Ik zoek toevlucht bij de perfecte woorden van Allah tegen het kwaad dat Hij heeft geschapen" had opgezegd dan zou de beet jou niet schaden."

In een ander overlevering zei de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Degene die in de ochtend de volgende smeekbede driemaal opzegt: "Biesmiellaahie lladzie laa yadhorroe ma'a smiehie shay-oen fie l-ardhie wa laa fie ssamaa-e wa hoewa ssamie'oe l'aliem" (in de Naam van Allah, die met Zijn Naam niets op aarde en niets in de hemel schade berokkent, en Hij is de Alhorende, de Alwetende" zal door niet geschaad worden tot hij de avond meemaakt, en degene die het deze smeekbede in de avond opzegt zal door niets geschaad worden totdat hij de ochtend bereikt". (Authentieke overlevering). Wij vragen Allah om ons te begunstigen met oprechte kennis en daarnaar te handelen, Hij is de Alhorende, de Nabije. (Zie Madj'moo al-Fataawa van Sheikh ibn Baaz: 28/280).

Bron: www.islamqa.com, vraagnummer: 103436.


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN