Vraag & Antwoord

Niet moslims vragen wie Allah geschapen heeft?

Vraag: wanneer ik tegen niet-moslims zeg dat God alles geschapen heeft, vragen zij mij: "En wie heeft God dan geschapen?! En hoe is het mogelijk dat God vanaf het begin aanwezig is?!" Hoe moet ik hier op reageren?

Antwoord: deze vraag is in oorsprong nietig, en spreekt tegelijkertijd zichzelf tegen. Want als je deze vraag stelt: "En wie heeft God dan geschapen?!" dan kun je eindeloos doorgaan: "...en wie heeft dan de schepper van de Schepper geschapen...?!" en ga zo maar door. Verheven is God boven dit alles!! Dit wordt door gezond verstand verworpen en tegengesproken. De overtuiging dat de schepping eindigt bij een Schepper van alle zaken en dat deze Schepper door niets of iemand geschapen is, en dat Hij zelf de Schepper is komt overeen met gezond verstand. Deze Schepper is Allah de Verhevene.

Vanuit het islamitische perspectief gezien heeft de profeet Moh'ammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) ons reeds bericht dat deze vraag zich zal voordoen bij sommige mensen, en ook de oorsprong van deze vraag en waar deze vandaan komt. Verder heeft de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) ons de beantwoording gegeven op deze vraag. Aboe Hoerayrah levert over dat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "De mensen blijven doorvragen totdat er gevraagd wordt: "En wie heeft Allah geschapen?!" Wie deze vraag hoort dient "Ik geloof in Allah' te zeggen." (Overgeleverd door imaam Moeslim) In een andere overlevering zei de boodschapper van Allah: "De Shaytaan komt tot een van jullie en zegt: "Wie heeft dit en dat geschapen?' Totdat hij vraagt: "Wie heeft jouw Heer geschapen?' Wanneer dit bij een van jullie opkomt, dient bescherming te zoeken bij Allah en ik geloof in Allah te zeggen." (Overgeleverd door imaam Moeslim) Deze overleveringen leren ons het volgende:

1.Dat de oorsprong van dit soort zaken afkomstig zijn van de Shaytaan en zijn influisteringen.

2.De verduidelijking hoe deze influisteringen te weerleggen door:

a- Zich niet te bezigen met de influisteringen van de Shaytaan en toevlucht en bescherming te zoeken bij Allah.

b- Dat de dienaar het volgende dient te zeggen: "Ik geloof in Allah en Zijn boodschappers!"

c- De dienaar dient vervolgens bescherming te zoeken bij Allah tegen de verworpen Shaytaan.

d- Er is ook overgeleverd dat je driemaal aan de linkerzijde dient te spugen en Soerat al-Ikhlaas te lezen.

3.Wat betreft het feit dat Allah de eerste is, wij hebben hierover bewijzen van de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) die ons erover bericht waaronder: de uitspraak van de boodschapper van Allah : "O Allah, U bent de Eerste er is niets (van de schepping) voor U, en U bent de laatste en er is niets van de schepping na U." (Overgeleverd door imaam Moeslim (2713)) In een andere overlevering zei de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Allah was als eerste en er was niets (van de schepping) naast Hem (of voor Hem)." (Overgeleverd door imaam al-Boekhaarie (3020)) In een andere verzie zei de boodschapper: "En er was niets voor U." (Overgeleverd door imaam al-Boekhaarie (al-Boekhaarie: 6982)) Verder zijn er vele Qor-aan verzen in het Edele Boek die dit feit bekrachtigen. De oprecht gelovige gelooft onvoorwaardelijk in de Eeuwigheid van Allah zonder begin en einde en twijfelt geen moment hierover.

Bron: islam-qa.com vraagnummer 6660


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN