Vraag & Antwoord

Hoe kan degene die het huwelijksaanzoek indien de voogd leren kennen?

Is het waar dat een vader het recht heeft zijn dochter alleen te laten trouwen met iemand die hij kent. En als er iemand komt die hij zelf niet kent, dat die niet mag trouwen met zijn dochter. Of moet de vader op zoek gaan naar informatie over die man? Ook al kent hij deze niet.

Zo ja, hoe moet een man (je vader kent hem niet), en die met jou wil trouwen, met je vader in contact komen? En hoe kan je vader die man leren kennen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Alle lof zij Allah de Heer der werelden die in de Qor-aan gezegd heeft: "En het behoort tot Zijn tekenen dat Hij voor jullie uit jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen opdat jullie rust bij haar vinden en Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid." (Soerat Ar-roem, ayah 21).

Een huwelijkscontract kan pas geldig zijn als deze geaccepteerd is door drie partijen, namelijk de vrouw, de man en de voogd van de vrouw. Zonder deze drie partijen is een huwelijkscontact ongeldig.

De man dient een huwelijksaanzoek in te dienen bij de voogd van de vrouw. Beiden dienen kennis met elkaar te maken, zodat de voogd de huwelijksaanzoeker leert kennen. Bij gebrek aan goed gedrag en goed religieuze achtergrond heeft de voogd het recht om de man te negeren. Vaak wordt de man niet geaccepteerd wegens zijn achtergrond, dit mag een reden zijn voor de voogd om een persoon te weigeren.

De man kan de voogd leren kennen door bijv. samen ergens heen te gaan, of hem uit te nodigen voor een etentje of elkaar te spreken in aanwezigheid van goede vrienden/familie van de voogd.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN