Vraag & Antwoord

Fysiek contact met een meisje voor het huwelijk

De situatie is als volgt. Ik ging vroeger vaak naar feesten. Ik dronk niet, maar ik ging omgang met meisje in de discotheek niet uit de weg. Ik ging nooit verder dan kussen en het waren altijd Nederlandse meisje en nooit Islamitische meisjes. Al zo'n meisje verder wilde, dus een relatie wilde aangaan, wees ik dat gewoon van de hand af, omdat zo'n langdurige relatie niet kan volgens de Islaam . Mijn vraag aan u is: Heb ik gezondigd?

In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Beste broeder.

Zoals u weet is seksuele gemeenschap voor het huwelijk niet toegestaan. Dit is niet zomaar verboden. Het is ter voorkoming van gebroken gezinnen, vaderloze kinderen en sociale problemen. De profeet (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft in een authentieke h'adieth deze zonde ingedeeld als een van de destructieve zondes.

Vanwege de grote impact die deze zonde heeft, heeft de Islaam ook de weg afgesloten die hiernaar toe kan leiden. Hieronder vallen zaken zoals u ze beschreef, namelijk fysiek contact met een meisje. De Profeet (vrede en zegening van Allah zij met hem) heeft gezegd: "Wanneer een van jullie getroffen zou worden door een ijzeren naald achter in zijn hoofd, dan zou dat beter zijn dan wanneer hij een vrouw aanraakt die hij niet mag aanraken" (Overgeleverd in at-Tabarani, geclassificeerd als zijnde sahih door al-Albaani in Sahih al-Jaami' 5045)

Beste broeder, het antwoord op uw vraag is dat u wel gezondigd heeft, maar wanhoop niet aan de genade en barmhartigheid van Allah. Wij adviseren u om goede daden te doen zodat uw slechte daden zullen verdwijnen. Een h'adieth die op uw geval betrekking heeft, is de h'adieth wanneer een man tot de Profeet (vrede en zegening van Allah zij met hem) kwam en zei: 'O Boodschapper van Allah! Ik ontmoette een vrouw in de tuin, ik bracht haar naar me toe, en betastte haar, ik kuste haar en ik deed alles behalve het hebben van gemeenschap.' De profeet (vrede en zegening van Allah zij met hem) bleef stil en het vers: "Voorzeker, goede werken verdrijven kwade werken. Dit is een aanmaning voor degenen die er lering uit trekken" (vertaling v. 11:114) werd geopenbaard. Toen reciteerde de Profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) dit aan hem. Daarop zei 'Oemar (moge Allah tevreden met hem zijn): 'O Boodschapper van Allah! Geldt dit specifiek voor hem of is dit voor iedereen?' De profeet (vrede en zegening van Allah zij met hem) zei: "Nee, dit is voor iedereen". (Overgeleverd door Ah'mad)

Moge Allah uw zondes vergeven, en u en de rest van de Moslim gemeenschap leiden op het rechte pad.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN