Vraag & Antwoord

Wat zegt de Islaam over homoseksualiteit?

Wat zegt de Islaam over homoseksualiteit?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

De Islaam leert ons dat homoseksuele handelingen zondig en strafbaar zijn bij Allah (Geprezen en verheven is Hij). Dit heeft Allah dus bepaald en niet de mens. Allah vertelt ons hoe Hij het volk van lot strafte voor hun homoseksuele gedrag.

Het verhaal van de profeet Lot (Allah's vrede en zegen zij met hem) wordt in verscheidene soera's vermeld. En (gedenkt) Lot, toen hij tot zijn volk zei:"Begaan jullie gruweldaden, hoewel jullie het inzien? Waarom benaderen jullie uit begeerte mannen in plaats van vrouwen? Jullie zijn beslist een onwetend volk Maar het antwoord van zijn volk was slechts dat zij zeiden: "Verdrijft de familie van Lot uit jullie stad: voorwaar, zij zijn mensen die zich reinigen Toen redden Wij hem en zijn familie, behalve zijn vrouw: Wij bepaalden dat zij tot de achterblijvers behoorde En Wij deden op hen een (vulkanische) regen neerdalen: en slecht was de regen voor de gewaarschuwde." (Soerat An-Naml aayah 54-58).

Uit deze verhalen leren wij dat Allah de verhevene Lot en de rechtschapen personen van zijn familie redde en op de rest een bui (van straf) liet neerdalen. Zij werden dus uiteindelijk vernietigd. Dit wordt in de Qor-aan vermeldt, niet alleen ter informatie maar voornamelijk als een waarschuwing voor iedereen die tot zulke handelingen durft over te gaan. Moslims geloven en weten dat iedere menselijke handeling naar gevolgen leidt.

Goede daden naar goede resultaten en slechte daden leiden naar slechte gevolgen, na een bepaalde handeling, zijn misschien voor vele jaren onbekend. De gevolgen van sommige handelingen/daden zullen alleen bekend worden na de dood wanneer iemand een nieuw, eeuwigdurend leven tegemoet gaat. Om dit punt te begrijpen moet men het feit in beschouwing nemen dat mensen vaak een dodelijke ziekte oplopen waarvan pas vele jaren later een diagnose over gesteld kan worden. Een algemene fout die mensen is dat zij als niet enige negatieve gevolgen van hun handelingen zien, zij deze handelingen als onschuldig beschouwen. De ervaring van de mens heeft ons geleerd dat een bron van superieure kennis van geweldig voordeel kan zijn voor mensen. In het verleden, gaven doktoren bijvoorbeeld onbewust bloed besmet met het Aidsvirus aan duizenden patiënten.

Als een bron van superieure kennis ons van te voren had gewaarschuwd en we aandacht aan die waarschuwing hadden gegeven, hadden we vele mensen kunnen redden van dit dodelijk virus. Allah de Verhevene, de Bron van alle Kennis, waarschuwt ons voor Zijn straf als mensen zich inlaten met homoseksuele handelingen. Laten we er aandacht aan schenken en de makkelijke weg leren. Sommigen zullen zeggen dat een persoon geboren wordt met homoseksuele neigingen. Wij zeggen dat iedereen een vrije wil heeft. Allah de Verhevene laat ons twee wegen zien en heeft ons de kennis gegeven waarnaar deze twee wegen leiden. Een is het pad waartoe de shaytaan ons roept. We moeten die mijden. En het andere is het pad dat leidt naar het Paradijs. We moeten daaraan zoveel mogelijk weerstand bieden, zoveel als binnen ons vermogen ligt. Als men de neiging heeft iets te doen dat Allah de verhevene verboden heeft, dan moet hij of zij Zijn toevlucht zoeken, als bescherming tegen het slechte en hij moet hulp zoeken bij een praktiserend moslim die hem/haar bij zijn moeilijkheid helpt. Een algemene list van de shaytaan is mensen ervan te overtuigen dat zij zonden niet kunnen vermijden. Dan zullen zij het zelfs niet proberen. Maar Allah de Verhevene heeft beloofd dat de shaytaan geen blijvende macht/kracht kan hebben over degenen die oprecht Allah de Verhevene zoeken.

"Voorzeker, jij zal geen gezag over Mijn dienaren hebben, behalve diegenen die jou volgen van de ghawin (moeshriekien en de afgedwaalden, criminelen, zondaren enz.). (Soerat al-H'idjr 42).

Tot slot, Allah de Verhevene heet ons lichamen toevertrouwd. Men moet zijn of haar lichaam niet gebruiken op een manier die in tegenstelling is met hoe Zijn schepper het heeft bepaald.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN