Vraag & Antwoord

Is masturbatie tussen getrouwden verspilling?

In de database had ik gezien dat getrouwde moslims elkaar mochten masturberen. Mijn vraag luidt: mag een man dan klaarkomen. Is het geen verspilling en gaat het niet puur om de lust dan?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Allah de Verhevene zegt: "(5) En degenen die hun kuisheid (in het Arabisch staat hiervoor het woord forodjiehiem wat letterlijk "geslachtsdelen" betekent) bewaken. (6) Behalve tegenover hun echtgenotes en hun slavinnen, dan worden zij niet verweten" (Soerat Al-Moe-emienoen aayah 5-6.)

Geslachtsgemeenschap hoeft niet alleen omwille het krijgen van kinderen te zijn, het uiteindelijke doel is natuurlijk voortplanting.

Allah heeft een aantal zaken verboden verklaard en andere zaken heeft hij toegestaan en over bepaalde zaken heeft hij geen oordeel gegeven. Zolang er geen bewijs uit de Qor-aan en de Soennah te achterhalen is, is alles toegestaan wat betreft levenszaken en omgang met mensen. De man mag van zijn vrouw genieten en andersom zolang dit maar binnen de islamitische grenzen blijft.

In de tijd van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) was coïtus interruptus ('azl) bekend onder de Sah'aabah. Toen de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) hiervan hoorde verbood hij dit niet. Bij coïtus interruptus verdwijnt het sperma niet in het geslachtsdeel van vrouw, toch heeft de boodschapper van Allah dit niet als verboden verklaard.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN