Vraag & Antwoord

De verschillende betekenissen van zina in de Islaam

Ik wil even reageren op een vraag over intiem contact zonder penetratie heeft u geantwoord dat dat geen zina is want zina wil zeggen penetratie van de mannelijke geslachtsdeel in de vrouwelijke geslachtsdeel en op de vraag of een vrouw parfum mag dragen hebt uw geantwoord dat dat buitenshuis niet mag en dat dat dan betekent dat je overspel hebt gepleegd wat trouwens ook zina betekent. Ik wil hier graag nadere toelichting over hebben want ik vind die twee antwoorden een beetje op elkaar bootsen want ik weet mijn hele leven lang dat elke seksuele contact met een jongen die je man niet is zina betekent.en niet alleen de penetratie in het seksuele contact. ik heb gereageerd op deze vraag omdat ik bang ben dat sommige meisjes en jongens het verkeerd gaan begrijpen en dan dingen gaan doen die haraam zijn met het idee dat dat niet zo is, nadat ze u antwoord hebben gelezen.

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

In de islamitische wetgeving en in de overleveringen van de boodschapper (vrede en zegening van Allah zij met hem) komt het woord Zina met verschillende betekenissen terug. Bepaalde betekenissen zijn figuurlijk, anderen zijn letterlijk en op andere momenten wordt de weg naar de zina met zina aangeduid.

De grote zina en de zina die het zwaarste gestraft wordt is wanneer er spraken is van penetratie bij een stel dat niet-islamitisch gehuwd is.

Overgeleverd door Sahl ibn Abie Oemaamah dat hij en zijn vader binnen kwamen bij Anes ibn Maalik in Al-Medinah tijdens de leiding van 'Oemar ibn "Sbdoe l-'Aziz. Hij (Anrs ibn Maalik) verrichtte een kort gebed alsof het een reizigersgebed was of wat erop lijkt. Toen hij klaar was met het gebed, heeft mijn vader (de vader van Sahl), gezegd: "Moge Allah jou genadig zijn, is dit een verplicht gebed dat je verricht hebt of een vrijwillig gebed dat je verrichtte?" Hij zei: "Het is een verplicht gebed, zo heeft de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) ook zijn gebed verricht. Als ik een fout heb gemaakt dan is het niet opzettelijk gebeurd." Hij zei toen:"De boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: 'Overdrijf niet door het jezelf moeilijk te maken. Er was een volk dat te veel overdreef. Allah heeft hen beproefd met overdrijving. Daar zijn de resten van hun minaretten en huizen (En het monnikwezen (celibaat), dat hebben zij (zelf) toegevoegd; Wij hebben het hun niet voorgeschreven). De volgende dag zei hij: "Reizen jullie niet om te bezichtigen en om te beredeneren." Ze vertrokken en kwamen bij huizen waarbij de eigenaars uitgeroeid werden en hun huizen zijn leeg gelaten. Hij zei: "Ken jij deze huizen". Ik zei: "Ik weet niet wie de bewoners waren en weet niet tot wie deze huizen behoren. Hij zei: "Ze zijn van een volk waaronder onrecht en jaloezie uitbrak. Jaloezie dempt de lichten van de h'asanaat, onrecht bevestigt dit of niet.

"Het oog pleegt overspel, de hand, de voet, het lichaam en de tong plegen overspel. En het geslachtsdeel bevestigt dit of niet. "

We concluderen door het bovenstaande dat er spraken is van overspel of ontucht (zina) wanneer er spraken is van penetratie, bij andere vormen die naar zina leiden zijn grote zonden die naar overspel leiden.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN