Vraag & Antwoord

Wat moet je doen als je merkt dat je aan zina denkt?

Wat moet je doen als je merkt dat je aan zina (overspel, ontucht) denkt?

Alle lof zij Allah.

Het denken aan zinaa kan een van deze twee dingen betekenen.

Het kunnen slechts gedachten zijn die in je opkomen, zonder dat je ooit van plan was om er iets mee te doen. Iemand kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden, maar het is beter om van deze gedachten af te komen, zodat ze niet leiden tot iets anders.

Het zou ook een vaststaande gedachte kunnen zijn die vergezeld is met een plan en een intentie. In dit geval moet deze persoon zich haasten om hiermee om te gaan op een aantal manieren, waaronder de volgende:

a. Serieus gaan nadenken om te gaan trouwen, want dit is de natuurlijke bescherming die de Sharie'ah biedt voor de man en de vrouw.

b. Vasten, als je niet kunt trouwen.

c. Moslim mannen en vrouwen zouden moeten streven om hun Imaan (geloof) te versterken door het lezen van Qor-aan, het verrichten van naafilah gebeden, en andere vormen van aanbidding.

d. De zorg opnemen voor rechtgeaarde vrienden.

e. Wegblijven van alles wat mogelijk lusten zou kunnen opwekken; een van de meest vanzelfsprekende zaken is het kijken naar dingen die h'araam zijn.

f. Het gedenken van de straf voor zinaa in deze wereld en in het Hiernamaals, en dat de kwade gevolgen enorm veel groter zijn dan het korte plezier dat een persoon hieraan kan beleven.

Bron: Fatwa op http://www.islam-qa.com

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN