Vraag & Antwoord

Influisteringen van de shaytan en homoseksualiteit?

Ik heb een belangrijke vraag. Ik ben een praktiserende moslim maar soms lijkt het of ik helemaal niet geloof. Ik schaam hier vreselijk voor want ik krijg zo'n twijfel gevoel over mezelf. En als ik mensen hoor praten over homo's dan bloos ik opeens net alsof ik er een ben. Ik ben vroeger vaak gepest op de basisschool en mavo met dat ik een homo ben en dat ik als meisje gedroeg. Ik ging vaak met meisjes om. Ik ben nu 18 jaar en een vrij rustige jongen die zich probeert te concentreren op zijn geloof, ik wil ook insha allah De Islaam studeren, maar als ik deze vragen niet voor mezelf kan beantwoorden dan word ik echt gek. ik heb het geprobeerd maar het lukt gewoon niet. Daarom wil ik nu uw kennis gebruiken om deze vragen te beantwoorden.

In de naam van Allah de Erbarmer de Meest barmhartige

Alle lof zij Allah, Allah's vrede en genade zij met de profeet Mohammed.

Het werk van de satan, is het influisteren in de harten van de mensen. Dit behoort tot de middelen die de satan gebruikt tegen de mensheid om moslim te laten twijfelen over de correctheid van de Islaam. De profeet (Allah's vrede en genade zij met hem) heeft hierheen verwezen en zij: "De satan komt naar een persoon van jullie, en vraagt hem wie de hemelen geschapen heeft? De dienaar antwoord Allah, de satan gaat verder en vraagt de dienaar wie heeft de aarde geschapen, dienaar antwoord: "Allah"...totdat hij (satan) zegt: "En wie heeft Allah geschapen?" De profeet zei: "Als de satan tot zover komt dient de dienaar te zeggen: "Ik zoek mijn toevlucht bij Allah en getuig in Allah."

Tevens fluistert de satan vele zaken in het hart van ieder van jullie, wanneer men een teken voelt van deze fluistering dient hij de volgende uit te spreken: "Ik zoek mijn toevlucht bij Allah en getuig in Allah." (A'oedzoe biellaah aamantoe biellah).

Om zichzelf te helpen tegen deze toestanden dient men veel dzikr te doen (het noemen en verheerlijken van Allah de verhevene, zoals Soebh'anaallah wa l-h'amdoelillaah wa laa ielaha iella Allahoe wa Allaahoe Akbar), tevens is het reciteren van de Qor-aan een aanleiding tot het versterken van het geloof en meer vrees voor Allah te krijgen. Wat ook belangrijk is, is het vergezellen van oprechte mensen. De profeet (Allah's vrede en genade zij met hem) heeft gezegd: "Een persoon volgt de weg die zijn metgezel volgt."

Als de vrees voor Allah vermeerderd wordt zal de twijfelachtigheid verwijderd worden.

Over de gevoelens die men heeft waarbij hij zich tot homoseksuelen voelt behoren, wegens omgang met meisjes en hun gedrag te overlappen. De oplossing hiervoor is het afstand nemen van de vrouwenkringen. Daarnaast dient hij zich tot jongeren die het recht pad volgen toe te wenden en hun te vergezellen totdat zijn manier en gedrag aangepast wordt. Wat ook tot een oplossing helpt, is het lezen van islamitische boeken; luisteren en bijwonen van lezingen; het verrichten van de gebeden in de moskee en Allah smeken om zijn hulp vooral de smeekbede die de profeet (Allah's vrede en genade zij met hem) vele malen herhaalde: "yaa moeqallieba Al-Qoloobie thabbiet qalbie 'ala dienniek." (O degene die harten doet bewegen, laat mijn hart standvastig houden aan Uw religie)

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN