Vraag & Antwoord

De medicijn voor verboden liefde

Hoe denkt Islaam over onderwerpen zoals verliefdheid, iemand beloven te gaan trouwen etc...

In de naam van Allah De Erbarmer, De meest barmhartige

Sheikh al-Islaam Ahmed ibn Taymiyyah (moge Allah hem genadig zijn) werd gevraagd over iemand die door giftige pijlen van Iblies, is geraakt. Hij antwoordde met: "wie een giftige wond is opgelopen dient een medicijn te gebruiken die het gif kan uithalen, en de wond kan genezen, door onder andere de volgende adviezen op te volgen:

Door te trouwen. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd:"Wie naar de mooie dingen van een vrouw kijkt, dient zijn lusten met zijn vrouw uit te oefenen; wat zijn vrouw heeft heeft de andere vrouw ook." (Moeslim h'adieth 10 uit het boek Nikaah'. Moesned Ahmed ibn H'anbal 3/341, 348) hierdoor zal liefde en de seksuele lusten verminderd worden.

Door de gebeden op tijd en in de moskee te verrichten en smeekbeden in de laatste deel van de nacht te verrichten en Allah (de Verhevene) te vragen om verlossing. De verrichtte gebeden dient men rustig te verrichten met volledige aanwezigheid van het hele lichaam. Tevens dient men de volgende Doe'aa-e (smeekgebed) meerdere malen te herhalen "yaa moeqallieba al-Qolooobie thabiet qalbie "ala dieniek! Yaa moesarriefa al qoloobie sarrief qalbie ielaa taa'atiek wa taa'atie rassoeliek"

Door het hart bezig te houden met smeekgebeden. Waabrbij Allah gevraagd wordt om de desbetreffende persoon van deze ziekte te verlossen. Zoals Allah (de Verhevene) in de Qor-aan zegt: "Zo was het, opdat Wij het kwaad en de zedeloosheid zouden afwenden. En voorwaar, hij is een van Onze oprechte dienaren" Yoesoef:24

Door te verhuizen naar een andere plaats en de omgeving te veranderen. Als hij afstand neemt zal zijn hart verlost worden van deze satanische ziekte die over zwakke harten heerst.

(ah'kaam az-Zawaadj van Sheikh al-Islaam Ibn Taymiyyah blz. 90)

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN