Vraag & Antwoord

Vraag m.b.t. h'adieth over roddelen

Ik weet dat als je roddelt, al je zegeningen van je worden afgenomen en naar degene zullen gaan over wie je roddelt of geroddeld hebt. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd dat door te roddelen de verdiensten van een mens sneller zijn vernietigd dan dat vuur, droog hout verteert.

Ik had een vraag over deze h'adieth. Er staat al je zegeningen worden van je afgenomen. Bedoelen ze daar mee al je zegeningen van je hele leven of van die dag??

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste broeder/zuster in de Islaam

Wanneer een persoon roddels vertelt over een andere persoon zullen de goede daden van degene die heeft geroddeld op de Dag des Oordeels uitgedeeld worden aan degene waarover geroddeld werd.

In een h'adieth die overgeleverd is door Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) gezegd: "Weten jullie wie al-Moeflies is (degene die failliet is), zij (de metgezellen) zeiden: "Degene die geen dirham en geen goederen heeft." hij zei: "al-Moeflies van mijn Oemmah komt op de Dag des Oordeels met (beloning van) het gebed, vasten, zakaat terwijl hij een persoon uitgescholden heeft en over een andere gesproken heeft, en het geld van een andere niet op de juiste manier benuttigd en heeft het bloed van een andere laten vloeien en heeft een andere persoon geslagen. Aan een ieder wordt er een deel van zijn goede daden gegeven totdat hij geen goede daden meer heeft..."

Ik denk dat u met uw vraag het bedoelt over jaloezie, dat het de goede daden ongeldig maakt zoals het vuur hout in as legt. Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem heeft gezegd): "Neem afstand van jaloezie, weet dat jaloezie de goede daden vernietigt zoals het vuur, hout vernietigt." (Aboe Daawoed). Moge Allah ons behoeden van allerlei hartziektes.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN