Vraag & Antwoord

Is een persoon verplicht Arabisch te spreken?

Als ik met een Turkse vrouw trouw, betekent dit dat ik met haar in het Nederlands moet communiceren. Dat is toch niet h'araam? Ok, het leren van de Arabische taal is een pre toch? Zodat je de Qor-aan ook in het Arabisch kan lezen? Je kunt de Qor-aan toch ook in verschillende talen leren toch?

In de naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Het is toegestaan om met andere talen dan de Arabische taal te leren en te spreken. Allah heeft verschillende volkeren geschapen, met verschillende huidskleuren, soorten en talen. Allah zegt in Soerat Ar-Roem aayah 22: "En tot Zijn Tekenen behoort de schepping van de hemelen en de aarde en het verschillende van jullie talen en kleuren. Voorwaar, daarin zijn zeker tekenen voor de bezitters van kennis."

Er is echter geen ander manier om de Islaam goed te kunnen bestuderen behalve door de Arabische taal te leren. De Qor-aan is geopenbaard in het Arabisch en alle belangrijke boeken zijn alleen in het Arabisch te verkrijgen.

Sheikh al-Islaam Ibn Taymiyyah zegt in het boek "iqtidhaa-e as-Seraati al-Moestaqiem", de taal (d.w.z. de Arabische taal) behoort tot de religie en het leren daarvan is een verplichting. Het begrijpen van het boek en de Soennah is een verplichting en het is niet mogelijk om het te begrijpen zonder Arabische taal.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN