Vraag & Antwoord

Kiezen tussen een Islamitische of Medische studie

Moge Allah u belonen voor het beantwoorden van de vragen. Ik ben 18 jaar oud en ben op een leeftijd gekomen dat ik moet kiezen welke studie ik moet volgen. Ik zou graag dokter willen worden, maar ook zou ik graag Islaam willen studeren. Nou weet ik niet welke van de twee ik moet kiezen. De reden waarom ik Islaam zou willen kiezen boven de studie medicijnen is het volgende: Mijn omgeving bestaat voor een groot deel uit ongelovigen. De plaats waar ik woon wonen weinig moslims, de school waar ik op zit wonen weinig moslims. Dit heeft natuurlijk zijn gevolgen, want ze zeggen wel eens dat je omgeving je vormt. Ik heb het gevoel dat mijn Imaan er niet groter op word. Daarom heb ik zo'n gevoel dat als ik een islamitische studie volg, ik zal worden omgeven door rust, omdat ten eerste hoe meer kennis je hebt van je godsdienst, hoe meer je gelooft, dus je Imaan groeit en je omgeving bestaat voor een groot deel uit islamieten

De reden waarom ik de studie medicijnen boven de studie Islaam zou kiezen: Mijn vader is pas geleden gestorven en hij heeft altijd gewild dat ik medicijnen ga studeren, aangezien je je ouders moeten respecteren, ook na dat ze zijn gestorven. Verder stimuleert mijn hele familie mij medicijnen te studeren en zeggen ze dat ik het geloof naast mijn studie(medicijnen) kan leren. Maar ik geloof niet dat dat kan, omdat wij namelijk binnen kort naar Amerika gaan emigreren en in Amerika is er geen sprake van een uitkering, wat wij tegenwoordig ontvangen, dus mijn moeder en ik en mijn broertje en mijn zusje, wij allen zullen moeten werken voor het betalen van de huur. Dus als ik medicijnen zou studeren daarnaast nog gedwongen ben een part time baan te nemen, nou dan heb ik weinig vrije tijd over, en ik zou meer tijd willen besteden aan het studeren van de Islaam (namelijk een hele studie) dan een klein beetje vrije tijd.

En, bovendien is de kans groter dat je baan kunt krijgen als je dokter bent dan als je islam hebt gestudeerd. Dus zou ik islam moeten studeren, aangezien ik rust nodig heb in mijn hart wat islam mij zeker zou kunnen geven of moet ik medicijnen kiezen van wegen mijn pa en de rest van mijn familie. Ik bedoel ik zou toch een studie islam kunnen volgen en als ik er mee klaar ben een studie medicijnen. De enige reden waarom ik islam wil studeren is dat ik hoop dat ik er een beter moslim van word en mijn Imaan toeneemt. Ik hoop zo spoedig mogelijk van u te horen imam en alvast bedankt

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste zuster/broeder in de Islaam

Allah draagt ons op om te streven naar kennis en goede zaken en zegt in de Qor-aan: "Ondersteund elkaar bij het goede en Taqwa (godvrees). En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding" (Soerat Al-Maa-idah, aayah 2).

Beste zuster, er is geen enkel tegenstrijd in het volgen van een studie naast het bestuderen van de Islaam. Beiden komen overeen met het goede en leiden naar het goede. We raden u aan om medicijnen te studeren, want dan zult u een aanwinst worden voor de Moslim-oemmah (gemeenschap) en daarnaast kun u de Islaam bestuderen in uw vrije tijd. Overgeleverd door Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) gezegd:" Voor hem die een pad volgt en daarop kennis zoekt, wordt door Allah een pad naar het paradijs vergemakkelijkt." (Moesliem).

In een andere h'adieth die overgeleverd is door Aboe D-Dardaa-e heeft de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) gezegd: "Voor hem die een pad volgt en daarop kennis zoekt, wordt door Allah een pad naar het paradijs makkelijk gemaakt, en voorwaar, de engelen spreiden hun vleugels uit over de zoeker naar kennis en zij zijn verheugd met wat hem bezig houdt, en voorwaar, degenen in de hemelen en op de aarde, tot de vissen in het water aan toe, vragen vergeving voor een geleerde. De verdiensten van een geleerde zijn verheven boven die van de aanbidders (gewonen gelovigen). Zoals de verdiensten van de maan verheven zijn boven die van de rest van de planeten. De geleerden zijn de erfgenamen van de profeten en de profeten laten geen erfenis na van dinars en dirhams (geldvaluta's) maar laten slechts kennis na. Hij die haar verwerft, verwerft een rijk deel (Aboe Daawoed en at-Tirmidzie).

Moge Allah de Verhevene u verder helpen met uw studie en het praktiseren van onze mooie religie, de Islaam.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN