Vraag & Antwoord

Misplaatste behandeling van een broeder

Ik heb een vriend van mij uitgenodigd om bij mij thuis te komen we hebben gegeten, samen "asr, maghreb, en "ishaa-e gebeden toen zijn we naar een moskee gegaan waar een Imaam h'adieth zou geven. We hebben geluisterd we gingen weg en een jongen zei dat hij een auto heeft staan voor de deur. Mijn vriend ging weg met hem zonder iets te zeggen. Ik bleef achter en keek naar ze van wat ze gaan doen? Toen zei hij van daar komt de tram die je moest hebben of nemen. Dus mijn vraag is kan hij dit mij aandoen zonder iets te zeggen en geen gedag te zeggen of wat dan ook.

In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Beste broeder in de Islaam.

Een van de doelstellingen in deze religie is het vestigen van broederschap en liefde tussen de moslims. Allah de Verhevene zegt in de Qor-aan (vertaling van de betekenis): "De gelovigen zijn voorzeker broeders. Bewaart daarom vrede onder uw broeders en weest godvruchtig opdat u barmhartigheid moge worden betoond." (Soerat al-H'oedjoeraat, aayah 49). Het is niet netjes om van iemands gastvrijheid te genieten en om zijn gezelschap te zijn en dan te vertrekken wanneer iets beters zich voordoet, en daarbij komt dat het weggaan zonder groeten ook niet Islamitisch is. Zeker, zo zou deze persoon zelf niet behandeld willen worden. de profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) heeft gezegd: "Niet een van jullie gelooft (echt), totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf verlangt." (al-Boekhaarie en Moeslim)

Het groeten van de moslim is iets wat verplicht is gesteld door de profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem), en de moslim heeft er recht op van zijn broeder. Aboe Hoerayrah heeft overgeleverd dat de profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) heeft gezegd: "De moslim heeft vijf rechten over een andere Moslim: hij moet zijn Salaam beantwoorden, hem bezoeken wanneer hij ziek is, zijn begrafenis bijwonen, zijn uitnodiging accepteren en om genade vragen voor hem (het zeggen van 'yarh'amoek Allah') wanneer hij niet" (Overgeleverd door Ah'med 2/540, al-Boekhaarie 1240, Moeslim 2792 en anderen)

Deze persoon had geen recht om zo te handelen. Wij raden u aan om hem te adviseren over dit soort zaken en hem te vertellen dat dit niet een manier is waarop hij zelf behandeld zou willen worden. de profeet (vrede en zegen van Allah zij met hem) zei: "Help je broeder, zowel een onrechtvaardige als degene die onrechtvaardig wordt behandeld (door iemand anders)." Iemand vroeg: "O Boodschapper van Allah, ik zou hem helpen als hij onrechtvaardig behandeld werd, maar hoe moet ik hem helpen als hij een onrechtvaardige is?" Hij antwoordde: "Weerhoud hem - of stop hem - van onrechtvaardigheid, dat is hulp." (Overgeleverd door al-Boekhaarie)

Als laatste willen we opmerken dat broeders elkaar moeten vergeven wanneer ze iets fout doen, en al helemaal als het niet zo bedoeld was. Wellicht was de broeder het vergeten door de Shaytaan of een andere invloed.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN