Vraag & Antwoord

Wat moet een vrouw doen als haar man haar bedriegt?

Mijn vraag is: Als je je man het bij Allah/Qor-aan hebt gezworen nooit te zullen vluchten en je komt er achter dat hij je bedriegt(ongeacht op welke manier). Zou het dan heel erg zijn als je dan toch zou vluchten?

In de naam van Allah de Erbarmer de Meest barmhartige

Alle lof zij Allah, Allah's vrede en genade zij met de profeet Mohammed. Wat gerenommeerd is in het westen wanneer de vrouw tot onenigheden komt te staan met haar man, dat zij zich tot plaatselijke autoriteiten kan wenden. Dezen helpen haar en steunen door haar een woning te verzorgen, inkomen etc. Zij heeft bij Allah gezworen om het huis niet te verlaten met de bedoeling dat het leven tussen beide echtgenoten in harmonie en rechtsgeleiding voort zal duren.

Ze vraagt of ze in staat is om het huis te verlaten. Is het verlaten van het huwelijksnest een aanleiding tot terugkeer van de man tot de rechte pad?! Of zal dat resulteren in meer dwaling van de man, en misschien ook een oorzaak voor de vrouw om de verkeerd pad te kiezen.

We adviseren haar om het huis niet te verlaten, en haar uiterste best te doen om deze man tot het rechte pad proberen over te halen, door zich eerst te ondersteunen met Allah's hulp en hem vragen deze man tot het rechte pad te leiden. Maar naast Allah kan zij steun vragen van mensen die hem helpen tot de rechtsgeleide pad te komen. Het is iets simpels om een huwelijksnest in een oogflits te vernietigen. Maar dit zal Allah en Zijn profeet niet wensen.

Allah is in staat om vele harten te doen omzetten naar verlichte harten die Allah's bevel volgen.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN