Vraag & Antwoord

Laserbehandeling voor een vrouw ondergaan als zij erg behaard is

Ik wil graag weten of het toegestaan is om een laserbehandeling aan te gaan als je zeer behaard bent. Dan heb ik het dus over overbeharing op de bil rug en bovenbenen, waardoor je eigenlijk op een man gaat lijken. Ik wil dit overwegen, maar alleen als het toegestaan is in de islam! Daarom stel ik het heel erg op prijs al U mij hierover juist kan inlichten.

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Beste zuster in de islam,

Sheikh Mohammed Ibn "Otheymien heeft dezelfde vraag beantwoord en zei: "Wat betreft het haar dat niet op de gewone plekken groeit bij de vrouw zoals de snorharen of haren op de wangen is het toegestaan om het weg te halen omdat het verschilt van de natuurlijke aanleg van de vrouw." (Fataawa al-Mar-ah al-Moesliemah; 2/536-537).

Aan het fatwa comité van Saoedie Arabie werd de vraag gesteld of het toegestaan is voor de vrouw om haren die op haar gezicht groeien te verwijderen. Het antwoord was dat het voor de vrouw toegestaan is om de snorharen weg te halen als deze te veel zijn. Dit geldt ook voor de haren op de dijbenen, benen en schouders. Dit behoort namelijk niet tot een verbod van de boodschapper van Allah waarbij hij (Allah's vrede en zegen zij met hem) de vrouw verbood om de wenkbrauwen te epileren. ("Abdoe l-"Aziz Ibn Baaz, "Abdoe r-razzaaq 'Afifi, "Abdoellaah Ibn Ghoedyaan en "Abdoellaah Ibn Qa'oed. - Fataawa al-ladjnah ad-Daa-iemah; 5/194-195).

Als de laserbehandeling niet schadelijk is voor de gezondheid dan is er in shaa-e Allah daar niets mis mee. Er tevens bekende behandelingen waarbij een vrouw meer vrouwelijke hormonen toegediend krijgt zodat de haargroei op haar lichaam vermindert.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


Stichting Waqf/Eindhoven
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test evenement 3

Introductie tot de Islamitische wetenschappen

Stichting Waqf / Eindhoven
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test evenement 2

Opleiding Islamitische wetenschappen

Jan hanzenstraat 114 / Amsterdam
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test Evenement 1

Het moslimkind in de westerse maatschappij

AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN