Vraag & Antwoord

Is het weghalen van tatoeages verplicht?

Ik ben een Nederlandse vrouw die zich bijna twee jaar geleden heeft bekeerd tot de Islaam. Drie jaar voor mijn bekering heb ik een tatoeage laten zetten. Daaromtrent heb ik enkele vragen: Is het h'araam of makroeh? Moet ik hem weg laten halen?

Alvast bedankt. Moge Allah u belonen voor uw goede daden.

Wa salaam,

 

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Als eerst vragen wij Allah de Verhevene om u te steunen en standvastigheid te geven om Zijn religie te volgen. De zondes die in de onwetendheidperiode gepleegd zijn, worden in shaa-e Allah vergeven.

Verder dient de moslim te weten dat het niet toegestaan is om tatoeages aan te brengen (h'araam). De boodschapper van Allah voor (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: Overgeleverd door "Abdoellaah (moge Allah tevreden met hem zijn): "Allah vervloekt vrouwen die zich laten tatoeëren, vrouwen die tatoeages bij anderen aanbrengen, vrouwen die wenkbrauwen epileren, vrouwen die wenkbrauwen bij anderen epileren en vrouwen die hun tanden vijlen om hun schoonheid te vergroten en daarmee Allah's schepping veranderen..." (Moesliem 3966)

Als het weghalen van tatoeages schade aanbrengt aan de gezondheid en huidaandoeningen kan veroorzaken dan is het niet toegestaan om zo'n behandeling te ondergaan. Wanneer het niet schadelijk is en geen erge littekens achterlaat in plekken die misschien zichtbaar zijn dan is er niets mis mee om deze tatoeages weg te halen.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


Stichting Waqf/Eindhoven
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test evenement 3

Introductie tot de Islamitische wetenschappen

Stichting Waqf / Eindhoven
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test evenement 2

Opleiding Islamitische wetenschappen

Jan hanzenstraat 114 / Amsterdam
Nederlands
Delen op Sociale Media

Test Evenement 1

Het moslimkind in de westerse maatschappij

AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN