Vraag & Antwoord

De bevestiging dat de joden en de christenen ongelovigen zijn

Een lesgever in een van de moskeeën in Europa beweert dat men de joden en de christenen niet als ongelovigen mag bestempelen en jullie weten - mag Allah jullie behoeden - dat diegenen die de moskeeën in Europa bezoeken een minimum aan kennis bezitten. Wij vrezen dat zulke woorden verspreid zullen worden. Wij hopen dat jullie deze zaak duidelijk uiteen zullen zetten?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Sheikh Ibn "Othaymien heeft op deze vraag een antwoord gegeven en zei:

De woorden die deze mensen uiten is een dwaling en kan zelfs ongeloof zijn, dit omdat Allah in Zijn Boek, de joden en de christenen als ongelovigen heeft bestempeld.

De Meest Verhevene zegt: "En de joden zeggen: Ezra is de zoon van Allah en de christenen zeggen: de Messias is de zoon van Allah. Dit is hetgeen zij met hun mond zeggen. Zij spreken de woorden na van diegenen die voor hen ongelovig waren. Allah's vloek is over hen, hoe zijn zij afgekeerd."

Zij hebben naast Allah hun geleerde mannen en monniken tot Heren genomen. En ook de Messias, de zoon van Maria, hoewel hen bevolen was slechts de ene God te aanbidden. Er is geen God naast Hem, Hij is Verheven boven datgene zij met Hem vereenzelvigen." 9/30-31

Dit laat duidelijk zien dat zij afgodendienaars zijn. Allah, De Meest Verhevene heeft in andere verzen duidelijk aangetoond dat zij ongelovig zijn.

- Waarlijk, ongelovig zijn zij die zeggen: "Allah Hij is de Messias, de zoon van Maria."

- Waarlijk, ongelovig zijn zij die zeggen: "Allah is een der drie."

"Diegenen onder de kinderen van Israa-iel die niet geloofden, werden door de mond van David en Jezus, de zoon van Maria, vervloekt."

"Voorwaar de ongelovigen van de mensen van het Boek en de afgodendienaars zullen in het vuur geworpen worden, om daar eeuwig te verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen."

5/72-5/73-5/78-98/6

En in nog vele andere verzen en overleveringen van de profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) wordt dit duidelijk vermeld.

Diegene die ontkent dat de christenen en de joden die niet in de profeet Mohammed geloven, ongelovig zijn, heeft de woorden van Allah ontkend. Diegene die de woorden van Allah ontkent, is zelf een ongelovige. Diegene die twijfelt dat ze ongelovigen zijn, is zelf een ongelovige.

Verheven is Allah. Hoe kan iemand tevreden zijn terwijl hij zegt dat men hen niet als ongelovigen mag bestempelen hoewel zij zeggen dat Allah een der drie is en terwijl hun Schepper - De Machtige, De Geëerde - gezegd heeft dat zij ongelovigen zijn?

en hoe kan men weigeren hen als ongelovigen te bestempelen terwijl zij zeggen dat de Messias de zoon van Allah is.

Terwijl zij zeggen dat Allah's hand bekrompen is en terwijl zij zeggen: "Allah is arm en wij zijn rijk." En hoe kan het zijn dat hij tevreden is en zegt dat zij toch geloven en dat hij weigert hen ongelovig te verklaren, terwijl zij hun Heer eigenschappen toekennen die gebaseerd zijn op, schande, laster en schelden?

Ik nodig deze man uit om berouw te tonen tegenover Allah, De Machtige, De Geëerde en het Woord van de Meest Verhevene te lezen: "Zij zouden willen dat jij toegeeft zodat zij ook toegevend zouden zijn." 68/9

En ook dat hij niet toegevend is in hun ongeloof en dat hij iedereen duidelijk maakt dat zij ongelovigen zijn. Alsook moet hij hen duidelijk maken dat zij de gezellen van het vuur zijn.

De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd: "Ik zweer bij diegene in wiens hand de ziel van Mohammed zich bevindt; er is geen enkele jood of christen van deze gemeenschap die over mij hoort en vervolgens datgene waar ik mee gekomen ben niet volgt of niet in mij gelooft, of hij behoort tot de gezellen van het vuur." Moeslim/153.

De persoon die deze woorden uit, moet berouw aan zijn Heer tonen omwille van zijn verzonnen woorden.

Hij moet duidelijk maken dat deze mensen (de joden en de christenen) ongelovigen zijn en tot de mensen van het vuur behoren. En dat het voor hen een verplichting is de ongeletterde profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) te volgen.

De profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) is gekend bij hen. Zij kennen hem zoals zij hun eigen kinderen kennen. De Meest Verhevene zegt: "Zij, die de Boodschapper, de ongeletterde profeet volgen die zij in de Torah, en het Evangelie beschreven vinden, hij legt het goede op en verbiedt het kwade, veroorlooft hen de goede dingen en verbiedt de slechte en ontheft hun van de last en de kluisters die hen bonden. Zij die in hem geloven en hem eren en ondersteunen en het licht dat met hem is neergezonden volgen, zijn diegenen die zullen slagen." 7/157

Hij (Allah's vrede en zegen zij met hem) is diegene, die Jezus, de zoon van Maria, had aangekondigd zoals Allah het ons vermeldt: "En toen Jezus, zoon van Maria, zei: o kinderen van Israa-iel, ik ben Allah's Boodschapper voor jullie en ben gekomen, datgene bevestigend wat voor mij in de Torah was en een blijde tijding gevend van een Boodschapper die na mij komen zal, zijn naam zal Ah'med zijn. En als hij tot hen komen zal met duidelijke bewijzen, zullen zij zeggen: dit is louter bedrog." 61/6

En toen diegene – Ah'med - waarover de blijde tijding werd gegeven tot hen kwam met duidelijke bewijzen, zeiden zij: "Dit is duidelijke magie, met dit verwerpen wij de woorden van de christenen die zeggen dat diegene over wie de blijde tijding gegeven werd Ah'med was en niet Mohammed."

Hierop antwoorden wij: Allah zegt dat Jezus gezegd had: "Na mij."

Er is geen enkele profeet na Jezus gekomen dan de profeet Mohammed; en Mohammed is Ah'med (Allah's vrede en zegen zij met hem).

Allah had Jezus opgelegd om Ah'med te zeggen om Mohammed te eren, want de betekenis van Ah'med is:

Diegene die Allah het meeste prijst en diegene die het meeste recht heeft om geprezen te worden, door de gehele schepping, omwille van de volmaakte eigenschappen die hij (Allah's vrede en zegen zij met hem) als mens bezat.

Hij (Allah's vrede en zegen zij met hem) is de Ah'med (degene van de mensen die Allah het meeste prijst.)

Hij is (Allah's vrede en zegen zij met hem) Ah'med (diegene die het meest aangewezen is om geprezen te worden).

En ik zeg: diegene die beweert dat er op de aarde een andere levenswijze dan de Islaam is, die door Allah aanvaard wordt, is een ongelovige over wiens ongeloof geen twijfel mogelijk is, want Allah De Meest Verhevene heeft gezegd: "En wie een andere levenswijze zoekt dan de Islaam, het zal van hem niet aanvaard worden, en hij zal in het hiernamaals onder de verliezers zijn." 3/85

En Hij zegt: "Voorzeker, de ware levenswijze voor Allah is de Islaam." 3/19

En De Meest Verhevene zegt: "Vandaag heb ik jullie levenswijze voor jullie vervolmaakt en jullie gunsten vervolmaakt en de Islaam als jullie levenswijze gekozen." 5/3

Het is omwille van deze reden, ik herhaal het een derde maal, dat diegene die dit zegt berouw moet tonen bij Allah De Machtige, De Geëerde en dat hij duidelijkheid moet scheppen en zeggen dat de joden en de christenen ongelovigen zijn. Het argument is immers tot hen gekomen en de boodschap werd hen duidelijk gemaakt. Maar verkozen ongeloof en weigerden de waarheid te aanvaarden. (Door de waarheid te verzwijgen en deze niet te volgen en door de mensen ervan weg te nemen en de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) te bevechten.)

De joden worden beschreven als diegenen over wie de vloek van Allah heerst omdat zij de waarheid kenden en het tegenovergestelde van de waarheid verrichtten.

De christenen worden als dwalend beschreven, omdat zij de waarheid zochten en er van afdwaalden.

Nu echter kennen zij allen de waarheid, maar ze hebben deze niet gevolgd. Het is omwille van deze reden dat zij behoren tot diegenen over wie de kwaadheid van Allah heerst.

Ik nodig de joden en de christenen allen uit, om te geloven in Allah en al Zijn Boodschappers en de profeet Mohammed (Allah's vrede en zegen zij met hem) te volgen. Dit is datgene wat hen opgelegd werd in hun boeken; zoals De Meest Verhevene zegt: "Mijn barmhartigheid omvat alle dingen. Zo zal Ik het verordenen voor diegenen die Mij vrezen en de zakaat betalen en voor hen die in onze tekenen geloven. Zij, die de boodschapper, de ongeletterde profeet volgen die zij in de Torah en het Evangelie beschreven vinden, hij legt het goede op en verbiedt het kwade, veroorlooft hen de goede dingen en verbiedt het slechte en ontheft hun van de last en de kluisters die hen bonden. Zij die in hem geloven en hem eren en ondersteunen en het licht dat met hem is neergezonden volgen, zij zijn diegenen die zullen slagen. Zeg o mensheid, ik ben voor jullie allen een Boodschapper van Allah, aan wie het koninkrijk der hemelen en der aarde behoort. Er is niemand die het recht heeft om aanbeden te worden dan Hij. Hij geeft leven en doet sterven; geloof daarom in Allah en Zijn Boodschapper, de ongeletterde profeet die in Allah en Zijn woorden gelooft, en volg hem opdat jullie recht geleid mogen worden." Moeslim 7/156-158

En zij kunnen twee maal beloond worden zoals de Boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) gezegd heeft: "Drie soorten mensen hebben twee maal hun beloning: een man van het Boek die gelooft in zijn Profeet en die gelooft in Mohammed." Al-Boekhaarie (97)

Ook heb ik de woorden van de schrijver van al-Iqnaa' gelezen in het hoofdstuk van de Islamitische wetgeving betreffende diegene die zijn geloof (de Islaam) verlaat waarin hij o.a. schreef: "En hij die degenen, die een andere godsdienst volgen dan de Islaam zoals bijvoorbeeld de christenen, niet als ongelovigen beschouwt, of die twijfelt aan hun ongeloof, of hun weg goedkeurt, is een ongelovige."

En van Sheikhoe l-Islaam (Ibnoe Taymiyyah) worden de volgende woorden overgeleverd: "En diegenen die geloven dat kerken de huizen zijn waar Allah aanbeden wordt en dat hetgeen wat de joden en de christenen verrichten een aanbidding van Allah is en dat dit tot de daden van gehoorzaamheid behoort, of dat hij hiervan houdt en dat dit hem verblijdt, of dat hij hen hierbij helpt en dat hij denkt dat dit hem dichter bij Allah zal brengen en dat dit een vorm van gehoorzaamheid is, is een ongelovige."

Op een andere plaats zegt hij ook: "En diegene die gelooft dat het bezoeken van de kerken van diegenen die onder de bescherming van de moslims vallen een manier is om dichter bij Allah te komen, is iemand die zijn geloof verlaten heeft."

Dit bevestigt wat wij gezegd hebben in het begin van ons antwoord. Dit is een zaak waarover geen twijfel bestaat en bij Allah zoeken wij onze hulp. (al-"Oethaymien)

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN