Vraag & Antwoord

Wat zijn de manieren om Imaan te versterken?

Wat zijn de manieren om je geloof te versterken?

In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Alle lof zij Allah. Er zijn verschillende manieren om uw geloof (Imaan) te versterken:

Het eerste is het leren over Allah, door Zijn Namen en Eigenschappen te bestuderen. Hoe meer een persoon over Allah leert door Zijn Namen en Eigenschappen, des te meer zal hij in geloof zal toenemen, hier is geen twijfel over mogelijk. Hierdoor ziet men ook dat de geleerden die meer kennis hebben over Allah dan anderen, sterker in geloof zijn dan anderen wat dit betreft.

De tweede manier is het kijken naar de Tekenen van Allah in het universum en de Sharie'ah (aayaat in de Qor-aan en wonderen van de Profeet, vrede en zegen zij met hem, etc) Hoe meer een persoon kijkt naar de Tekenen van Allah in dit universum, des te meer zal zijn geloof toenemen. Allah zegt (vertaling): "En op aarde zijn Tekens voor de overtuigden. En ook in jullie zelf - Zien jullie dan niet?" (Ad-Dzaariyaat 51:20-21)

De verzen die deze betekenis dragen zijn er veel (hiermee bedoelen we de verzen die zeggen dat door na te denken over dit universum, men in geloof toeneemt)

De derde manier is het doen van veel aanbidding, want hoe meer een persoon Allah aanbidt, des te meer zal zijn geloof toenemen - of deze aanbidding nou door woorden wordt gedaan of door handeling. Dzikr verbetert iemand's geloof in hoeveelheid en kwaliteit, en het gebed, het vasten, en H'adjj doen het geloof ook zowel in kwaliteit als in hoeveelheid toenemen.

Bron: Majmoe' Fataawa wa Rasaa-il Fadhielat as-Sheikh Mohammed ibn Saalih al-'Oethaymien (moge Allah genade met hem hebben), vol. 1. p. 49

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN