Vraag & Antwoord

Per ongeluk de Qor-aan laten vallen

Ik ben nu 18 jaar, toen ik 10 was had ik een keer de Heilige Qor-aan gereciteerd en ik stond toen op voor het verrichten van de Salah. Ik legde toen de Qor-aan in een kast boven een doosje. Toen ik klaar was met bidden realiseerde ik dat de Heilige Qor-aan op de grond was gevallen. Ik vroeg mijn Heer om vergiffenis en ik doe dit nog steeds na elk gebed dat ik verricht. Ik ben er echter nog niet helemaal tevreden mee, ik wil voor eens en voor altijd mijn berouw tonen. Wat moet ik doen?

In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige.

Alle lof zij Allah. Er is geen Moslim op de wereld die eraan twijfelt dat het verplicht is het Boek van Allah te respecteren, en de geleerden zijn het erover eens dat degene die het opzettelijk slecht behandeld (ermee gooien, etc.) een ongelovige is. Tegelijkertijd zegt Allah dat er geen zonde is op degene die onwetend is, het vergeten was, of die een fout maakt (onopzettelijk)

Allah beschrijft de gelovigen als (degenen die) zeggen (vertaling van de betekenis): "'Onze Heer, bestraf ons niet als wij vergeten of als wij fouten maken'" (Soerat al-Baqarah (2), aayah 286)

Volgens een h'adieth van Ibn 'Abbaas (moge Allah tevreden met hem zijn) zegt Allah: "Ik heb dat gedaan." als antwoord op het gebed van de gelovigen. Degene die geen vrije wil heeft, zoals degene die onder dwang iets moet doen of tijdens zijn slaap, is niet zondig als hij iets zegt of doet wat tegen de Islaam ingaat.

In uw situatie heeft u niet opzettelijk de Qor-aan laten vallen.

Hoewel de Islaam ons leert dat we berouw moeten tonen voor onze zondes, en dat we ze moeten verlaten, worden we ook gewaarschuwd tegen het meegaan in weswees (influisteringen van de shaytaan) en wanhoop aan de barmhartigheid en genade van Allah.

We vragen Allah om je te helpen in datgene waarvan Hij houdt en tevreden mee is.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN