Vraag & Antwoord

Het zien van Allah de Verheven in het andere leven

Zien degenen die het paradijs betreden Allah de Verhevene, en wat is het bewijs daarvan?

Het zien van Allah de Verheven in het paradijs is bekend en staat vast bij Ahloe Soennah wal djama'a. Degene die het ontkent treed buiten de oever van de islam. De gelovigen zullen Allah de Verhevene op de Dag des oordeels zien in het paradijs zoals Hij dat wil. Hierover is er unanimiteit van geleerden die tot de Soennah roepen zoals Allah, Geprezen en Verheven is Hij zegt:"Gezichten zullen op die Dag verlicht zijn (22) Naar hun Heer zullen zij zien. (23)" (Soerat Al Qieyaamah).

En Hij de Verheven e zegt: "Voor degenen die het goede verrichten is er het beste en meer." (Soerat Yoenoes 26). De boodschapper van Allah heeft meer met het zien van Allah's Aangezicht. (In een h'adieth die overgeleverd is door Qays ibnoe Djarier dat hij bij de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zat met andere metgezellen (moge Allah tevreden met hen zijn), de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei toen: "Jullie zullen jullie Heer zien zoals jullie deze maan zien zonder enige onzekerheid (belemmering)." (Overgeleverd door Al-Boekhaarie - 6882)).

Wat betreft het deze wereld, niemand kan Allah de Verhevene zien in deze wereld. Hij de Verhevene zegt: "Geen blik kan Hem bereiken, maar Hij bereikt de blik (van iedereen)." (Soerat Al-An'aam aayah 103). Er is ook overgeleverd dat boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) gezegd heeft: "En weet dat er niemand zijn Heer zal zien totdat hij sterft." Omdat het zien van Allah zal alleen plaats vinden in het paradijs en dit leven is niet het paradijs. Dit leven is het leven van triestheid en zondes en het huizen der verantwoordelijkheden.

Wat betreft de gelovigen ze zullen afgeschermd zijn van het zien van Allah, Hij de Verhevene zegt: "Nee, voorwaar, zij zullen zeker op die Dag van hun Heer afgescheiden zijn." (Soerat Al Moetaffiefieen aayah 15).

Bron: Sheikh Abdel-Aziz Ibn Baaz (moge Allah hem genadig zijn) uit het boek Fataawa al-Mar-ah Al Moesliemah.blz 86.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN