Vraag & Antwoord

Waarom is het voor een vrouw verboden om met meerdere mannen tegelijkertijd getrouwd

Waarom is het niet toegestaan voor een vrouw om met drie of vier mannen te trouwen, terwijl een man dit wel mag?

Geprezen zij Allah. Dit heeft allereerst te maken met het geloof in Allah. Alle religies zijn het met elkaar over eens dat het niet toegestaan is voor een vrouw om geslachtsgemeenschap te hebben met iemand anders dan haar man. En tot deze religies behoren ongetwijfeld de goddelijke religies zoals de Islaam en het oorspronkelijke Jodendom en christendom. Het geloof in Allah houdt in dat men zich overgeeft aan Zijn oordelen en wetten, aangezien Allah de Alwijze en Alwetende is, Hij weet wat goed is voor de mensen. Wij zouden ofwel de wijsheid achter het oordeel van een Sharie'ah kunnen begrijpen of we zouden niet in staat kunnen zijn het te vatten.

Met betrekking tot het toestaan van meerdere echtgenoten voor mannen en het verbod ervan voor vrouwen, zijn er een aantal zaken die duidelijk zijn voor elke intelligente persoon. Allah heeft de vrouw als een bloedvat geschapen, in tegenstelling tot de man. Wanneer een vrouw zwanger wordt (nadat ze gemeenschap heeft gehad met een aantal mannen op een zelfde moment), dan kan er nooit bekend worden wie de vader is. De afkomst van mensen zal hierdoor vermengd worden, gezinnen zullen vernietigd worden en kinderen zullen verloren raken (dakloos worden). Vrouwen zouden belast kunnen worden met zo veel kinderen dat zij niet in staat zullen zijn om hen groot te brengen en hen te onderhouden, het zou zelfs zo kunnen zijn dat vrouwen zich hierdoor gedwongen voelen om zich te steriliseren, hetgeen zal leiden tot uitsterving van het menselijk ras.

Bovendien is het tegenwoordig medisch bewezen dat een van de hoofdoorzaken van de ernstige ziektes die wijdverspreid zijn, zoals aids en dergelijke, komt doordat vrouwen met meer dan een man gemeenschap hebben, en de vermenging van sperma-achtige vloeistof in de baarmoeder van de vrouw veroorzaakt deze dodelijke ziektes. Vandaar dat Allah de vrouw die gescheiden is of wiens echtgenoot overleden is, een wachtperiode ('iddah) heeft voorgeschreven, totdat er voldoende tijd verstreken is waarin haar baarmoeder en haar doorgangen gereinigd kunnen worden van enig achterblijfseleen van haar voormalige man, en de maandelijkse periode heeft in deze zaak eveneens een rol te vervullen.

Waarschijnlijk maken deze korte punten het onnodig om dit uitgebreid te bespreken. Als het doel van de vraag een onderzoek voor een universiteit of een andere opdracht is, dan zou u de boeken kunnen raadplegen die vermeld staan bij het onderwerp 'meervoudige huwelijken (polygamie) en de wijsheid erachter. En Allah is de bron van alle kracht.

Sheikh Sa'd al H'oemayd

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN