Vraag & Antwoord

De Islamitische wetgeving betreffende genegenheid voor de ongelovigen

Wat is de Islamitische wetgeving betreffende genegenheid voelen tegenover de moslims en hen te verkiezen boven de ongelovigen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Sheikh Ibn "Othaymien heeft op deze vraag een antwoord gegeven en zei:

Zonder twijfel begaat diegene die meer genegenheid voelt voor de ongelovige dan voor de moslims een grote zonde. Het is een verplichting om van de moslims te houden. Hij wil voor hen wat hij wil voor zichzelf. Meer van hen houden dan van de moslims is een groot gevaar en het is verboden. Hij mag geen genegenheid voor hen voelen, zelfs al zou deze genegenheid minder zijn dan de genegenheid die hij voelt voor de moslims.

Allah De Meest Verhevene zegt: "Je zal geen volk vinden die in Allah en de laatste dag geloven terwijl zij iemand liefhebben die Allah en Zijn Boodschapper tegenwerkt, zelfs al waren dezen hun vaders, of hun kinderen of hun broeders of hun verwanten. Deze zijn diegenen, in wiens hart Allah het geloof heeft ingegrift en die Hij gesterkt heeft met Zijn Roeh. Met Zijn bewijzen, zijn licht en leiding, Zijn hulp. Volgens sommigen de engel Gabriel.

En Hij zal hen toelaten in tuinen waardoor rivieren stromen, daarin zullen zij eeuwig vertroeven. Allah is blij met hen en zij zijn blij met Allah. Zij behoren tot Allah's partij. Voorwaar, Allah's partij zal zegevieren." 58/23

En De Meest Verhevene zegt: "O jullie die geloven, neem mijn vijanden en jullie vijanden niet tot vrienden! Bieden jullie hen vriendschap aan, terwijl zij de waarheid die tot u is gekomen hebben verworpen." 60/1

En ook diegene die hen prijst en verkiest boven de moslims in hun daden en andere zaken heeft een zonde begaan en heeft geen goede gedachten over zijn broeders.

Het is voor de gelovige een verplichting om de moslims boven alle anderen te verkiezen in alle zaken en daden.

Wanneer hij ziet dat zijn broeders tekortkomingen hebben, dan is het een verplichting om hen daarin raad te geven en te waarschuwen. Hij moet hen duidelijk maken dat zij bijvoorbeeld onrecht plegen, zodat Allah deze persoon leidt met hem als tussenpersoon.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN