Vraag & Antwoord

Ik was vroeger een dwalende schrijver, die het secularisme verspreidde

Ik was vroeger een dwalende schrijver, die het secularisme verspreidde met mijn atheistische verhalen en artikelen. Ik gebruikte mijn poezie om vrij seksueel verkeer en immoraliteit te verspreiden. Toen overspoelde Allah mij met Zijn Genade en Hij leidde mij en bracht mij vanuit de duisternis in het licht. Hoe dien ik berouw te tonen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Sheikh Moeh'ammad Saalih' al-Moenaddjied heeft gezegd:

Dit is een grote gunst en zegening van Allah. Dit is de leiding waarvoor wij Allah prijzen. Vraag Allah om jou te helpen standvastig te zijn en jou nog meer te zegenen.

Iemand die zijn woorden en zijn pen gebruikte in oorlog tegen de Islaam door afwijkende ideologieën, misleidende innovaties (bida'), corruptie en immoraliteit te verspreiden, is verplicht het volgende te doen:

1. Hij moet zijn berouw aankondigen voor al hetgeen hij heeft geschreven en publiekelijk - gebruikmakend van alle mogelijke middelen - afstand doen van zijn vroegere misleidende geschriften en zijn oude ideeën verwerpen. Zo zal zijn nieuwe standpunt bekend worden en kan niemand beweren dat hij misleid werd door zijn oude geschriften. Deze publiekelijke aankondiging is een van de verplichtingen van berouw in zulke gevallen, zoals Allah zegt: "Behalve degenen die berouw hebben getoond, zich gebeterd hebben en (de Waarheid) duidelijk hebben gemaakt. Diegenen zijn het van wie Ik berouw aanvaard. En Ik ben de Meest Berouwaanvaardende, de Meest Barmhartige." (Soerat al-Baqarah (2), aayah 160.)

2. Zij horen hun woorden en pennen te gebruiken om de Islaam te verspreiden, hun tijd te besteden om de religie van Allah te helpen, mensen te leren over de waarheid en hen ertoe uitnodigen.

3. Zij horen hun energie te steken in het voeren van een counteraanval tegen de vijanden van de Islaam, hen en hun plannen te ontmaskeren en de onjuistheid van hun beweringen trachten te bewijzen, net zoals zij tevoren deze juist steunden. Zo worden zij nu de zwaarden ter verdediging van de waarheid tegen de leugen. In eenzelfde geval moet iemand die een andere persoon vroeger overtuigde van iets dat h'araam is zoals het idee dat "riba' niet hetzelfde is als rente en daarom toegestaan is, teruggaan naar die persoon en hem de waarheid uitleggen. Op deze manier kan hij zijn vorige zonde kwijtschelden. En Allah is het Die iemand leidt.

(Uit het boek "Ik wil berouw tonen, maar?")

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN