Vraag & Antwoord

Ik heb berouw getoond aan Allah, maar ik heb nog steeds enkele verboden dingen in mijn bez

Ik heb berouw getoond aan Allah, maar ik heb nog steeds enkele verboden dingen in mijn bezit, zoals muziekinstrumenten, cassettebandjes en films. Is het toegestaan voor mij om ze te verkopen, vooral omdat ze veel geld waard zijn?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Sheikh Moeh'ammad Saalih' al-Moenaddjied heeft gezegd:

Het is niet toegestaan om verboden artikelen te verkopen, en het geld dat eraan verdiend wordt is ook h'araam. De profeet (Allah's vredesgroeten en prijzingen zij met hem) zei: "Wanneer Allah iets verbiedt, dan verbiedt Hij ook zijn prijs." (Een sah'ieh' h'adieth overgeleverd door Aboe Daawoed.)

Als jij weet dat de persoon aan wie jij het verboden artikel verkoopt het zal gaan gebruiken voor iets dat h'araam is, dan is het op dat moment niet toegestaan om het hem te verkopen, omdat Allah dit verboden heeft in de aayah: "En steunt elkaar niet bij zonde en overtreding." (Soerat al-Maa-iedah (5), aayah 2.)

Het maakt niet uit hoeveel geld je dan zult verliezen, want dat wat bij Allah is, is beter en langdurig en Hij zal het voor je compenseren door Zijn Genade en Gunst.

(Uit het boek "Ik wil berouw tonen, maar?")

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN