Vraag & Antwoord

Als een persoon het 'asr-gebed heeft gemist en arriveert bij de moskee en ziet dat het mag

Als een persoon het 'asr-gebed heeft gemist en arriveert bij de moskee en ziet dat het maghreb-gebed wordt verricht, wat dient hij dan te doen?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Sheikh Al-Islaam Ibn Taymiyyah (moge Allah hem genadig zijn) zei: "Hij dient maghreb te verrichten met de Imaam en vervolgens 'Asr te verrichten, aldus de overeenstemming tussen alle leidende geleerden. Wat betreft het opnieuw verrichten van Maghreb: hierover zijn twee meningen.

De eerste mening is dat hij dit gebed opnieuw dient te verrichten; dit is de mening van Ibn 'Oemar, Maaliek en Aboe H'aniefah, en de bekendste mening van Al-Imaam Ah'mad.

De tweede mening is dat hij het gebed niet dient te herhalen; dit is de mening van Ibn 'Abbaas en as-Shaafi'ie, en dit is tevens de tweede zienswijze van Al-Imaam Ah'mad. De tweede zienswijze is het meest correct, omdat Allah het niet verplicht heeft voor een persoon om een gebed tweemaal te verrichten, als hij Allah zoveel mogelijk gevreesd heeft als hij kan. En Allah weet het beste. Madjmoe' Fataawa Ibn Taymiyyah, 22/106.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN