Vraag & Antwoord

Salaah als de imaam al bezig is

Assalaaam ik heb een vraagje over het gebed hoe moet je handelen als je naar de moskee gaat en de imaam is bijvoorbeeld al met de tweede rak'ah bezig zou je me uit kunnen leggen hoe de handelingen zijn en waar ik op moet letten enzo want ik weet hellemaal niet hoe ik dat moet doen Djazaaka llaah

 

Bismillaah, wasalaato 'ala rasoellielaah:

Beste broeder,

Het ligt eraan welke salaat het betreft. Laten we elke salaat apart bekijken:

Salaat as-Sobh' (ochtendgebed). Als je de moskee binnenkomt en je hebt een rak'ah gemist:

Je gaat gewoon in de rij, en als de imam klaar is met het gebed sta je op en haalt 1 rak'ah; in en je reciteert de Qor-aan (al-Faatih'ah en een andere soerat) hardop.

Als je de moskee binnenkomt en je hebt twee raka'aat gemist: Zodra; de imam klaar is met salaat sta je op en haalt het gehele gebed in zoals je zou doen wanneer je alleen bent.;

Salaat Dhohr: Je komt de moskee binnen en je hebt 1 rak'ah gemist:

Je gaat gewoon in de rij en maakt het gebed af met de rest en wanneer de imam de salaam-groet doet sta je op en doet het volgende: Je doet 1 rak'ah met soerat al-Faatih'ah alleen. Vervolgens doe je roekoe', soedjoed, en tah'iya en vervolgens de salaam.

Je komt de moskee binnen en je hebt 2 raka'aat gemist:

Je gaat gewoon in de rij staan en maakt het gebed met de rest af en wanneer de imam de salaam-groet verricht sta je op en haalt 2 raka'aat in waarbij je in elke raka'aat alleen maar soerat al-Faatih'ah leest (de laatste 2 raka'aat met de imam beschouw je als je eerste twee).

Je komt de moskee binnen en je hebt 3 raka'aat gemist:

Je gaat gewoon in de rij staan en bid gewoon mee. Wanneer de imam de salaam-groet heeft gedaan doe je het volgende:

Je staat op en doet 1 rak'ah waarin je soerat al-Faatih'ah en een andere soerat leest, vervolgens doe je tah'iyyah. Daarna; sta je op en doe je 2 raka'aat met in elke rak'ah alleen Soerat al-Faatih'ah.

Je komt de moskee binnen en je hebt 4 raka'aat gemist:

Nadat de imam de salaam-groet heeft gedaan, sta je op en doe je het gebed helemaal, want zodra je de laatste rak'ah hebt gemist heb je de hele salaat gemist.

Salaat Al-"Asr:

Precies hetzelfde als bij salaat Dhohr.

Salaat Al-Maghreb:

Je komt binnen en je hebt 1 rak'ah gemist:

Je gaat gewoon in de rij staan en maakt het gebed af, en wanneer de imam de salaam-groet verricht sta je op doe je het volgende: Je doet 1 rak'ah met al-Faatih'ah alleen, zachtop.

Je komt binnen en je hebt 2 raka'aat gemist:

Wanneer de imam klaar is met salaat sta je op en doet 1 rak'ah met al-Faatih'ah en soerah hardop, vervolgens doe je tah'iyyah; en daarna sta je op en doe je nog 1 rak'ah met al-Faatih'ah alleen en daarna de tah'iyyah en salaam-groet.

Je komt binnen en je hebt 3 raka'aat gemist:

Nadat de imam de salaam-groet heeft gedaan doe je het gehele gebed opnieuw.

Salaat Al-"ishaa-e:

Je komt de moskee binnen en je hebt 1 rak'ah gemist: Wanneer de imam klaar is met de salaat sta je op en doet het volgende: Je doet 1 rak'ah met soerat al-Faatih'ah, zachtop en daarna de salaam-groet.

Je komt de moskee binnen en je hebt 2 raka'aat gemist:

Na de salaam groet van de imam sta je op en doe je; 2 raka'aat met alleen soerat Al-Faatih'ah en vervolgens de salaamgroet.

Je komt de moskee binnen en je hebt 3 raka'aat gemist:

Na de salaam-groet doe je 1 rak'ah hardop met al-Faatih'ah en een andere soerah, hardop. Daarna de tah'iyyah en vervolgens 2 raka'aat met al-Faatih'ah zachtop en daarna de tesliem.

Je komt de moskee binnen en je hebt 4 raka'aat gemist

Je bidt gewoon heel de salaat opnieuw.

En Allah weet het het beste

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN