Vraag & Antwoord

Je slaperig voelen terwijl men luistert naar de vrijdagpreek (khoetbatoe l-Djoemoe'ah)

Wat moet men doen als hij/zij zich slaperig voelt terwijl hij/zij luistert naar de vrijdagpreek (khoetbatoe l-Djoemoe'ah)?

In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle

Als een persoon slaperig wordt, of indommelt, terwijl geluisterd wordt naar de vrijdagpreek, dan wordt hem geadviseerd om te veranderen van plaats met degene die naast hem zit. Terwijl men dit doet, dient men voorzichtig te zijn en niet te spreken; in plaats hiervan dient gecommuniceerd te worden met gebaren. Het bewijs hiervoor is de h'adieth overgeleverd door Samoerah, waarin de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Als iemand van jullie indommelt gedurende de vrijdagpreek, dan dient hij te veranderen van plaats met degene die naast hem zit." Overgeleverd door Al-Bayhaqie, 3/238; Sah'ieh' Al-Djaami' nr. 812

In een andere h'adieth, overgeleverd door Ibn "Oemar (moge Allah tevreden met hem zijn), zei de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem): "Als iemand van jullie indommelt in de moskee op vrijdag, dan dient hij op een andere plaats te gaan zitten." Aboe Daawoed, nr. 1119; Sah'ieh' Al-Djaami' nr. 809.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN