Vraag & Antwoord

Wat dient een moslim(a) te doen als hij/zij een goede droom ziet?

Wat dient een moslim(a) te doen als hij/zij een goede droom ziet?

Als een moslim een goede droom ziet, dan wordt hem aangeraden het volgende te doen:

Hij dient Allah, Verheven is Hij, te prijzen en danken.

Hij mag de droom zelf interpreteren of erover praten met een persoon van kennis, die de droom voor hem kan interpreteren.

Hij dient de droom niet te vertellen aan iemand, behalve aan degene die hem goed advies kan geven; een wijze persoon of iemand van wie hij houdt. Hij dient niet zijn droom te vertellen aan iemand die jaloers op hem kan worden. Het bewijs hiervoor is de overlevering van Aboe Sa'ied Al-Khoedrie (moge Allah tevreden met hem zijn) , waarin de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Als iemand van jullie een droom ziet die hem pleziert, dan is deze van Allah (afkomstig) en hij dient Allah ervoor te danken en het (d.w.z. de droom) aan anderen te vertellen." Sah'ieh' Al-Boekhaarie, nr. 6584.

En het is ook overgeleverd van Aboe Hoerayrah (moge Allah tevreden met hem zijn), dat de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Vertel je goede dromen aan niemand, behalve aan een persoon met kennis (begrip), of iemand die jou goed advies kan geven." At-Tiermiedzie, nr. 2280; As-Sielsielah As-Sah'ieh'ah, nr. 1119

Dit omdat dergelijke personen de droom op de meest juiste manier kunnen interpreteren, in tegenstelling tot degene die jaloers of onwetend is.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN