Vraag & Antwoord

Wat is de regelgeving betreffende het uitspreken van de intentie (om te bidden)?

Wat is de regelgeving betreffende het uitspreken van de intentie (om te bidden)?

Sheikh Mohammed Ibn Saalih Al-'Oetaymin heeft gezegd:

De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zei: "Voorwaar! De daden worden beoordeeld op basis van de intentie, en ieder mens zal alleen dat krijgen wat met zijn intentie samenhangt." Overgeleverd door Al-Boekhaarie, in het Boek van het Begin van de Openbaring (1); en door Moeslim, in het Boek van Regering, (1907).

De plaats van de intentie is het hart, en het is niet nodig om het uit te spreken. Indien je opstaat om de wassing te verrichten, dan is dit de intentie, en het is voor geen enkel rationeel persoon, die niet tot iets gedwongen wordt, mogelijk dit te doen zonder de intentie ervoor te hebben. Dit is waarom enkele geleerden gezegd hebben dat als Allah (de Verhevene) ons de verplichting opgelegd zou hebben iets te doen zonder een intentie, dan zou het een opdracht zijn om iets te doen dat onmogelijk is.

Het is niet van de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegen zij met hem) of van zijn metgezellen overgeleverd dat ze gewoon waren hun intentie uit te spreken. Diegenen die je hun intentie uit ziet spreken, doen dit of uit onwetendheid, of door het blindelings volgen van de geleerden die ze vertellen dit te doen. Dit omdat ze zeggen dat het noodzakelijk is de intentie uit te spreken, zodat het hart met de tong overeen kan komen. Maar wij zeggen dat deze uitspraak van hen incorrect is, omdat als de zaak toegestaan zou zijn, de boodschapper (Allah's vrede en zegen zij met hem) het aan de mensen helder gemaakt zou hebben, zij het door woorden, of door daden.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN