Vraag & Antwoord

Indien een persoon het Ad-Dhohr en het Asr gebed samenvoegt, is er dan een Iqaamah

Indien een persoon het Ad-Dhohr en het "Asr gebed samenvoegt, is er dan een Iqaamah voor elk gebed? Is er een Iqaamah voor de vrijwillige gebeden?

Sheikh Mohammed Ibn Saalih Al-'Oetaymin heeft gezegd: Er is voor elk verplicht gebed een Iqaamah, zoals overgeleverd is in de H'adieth van Djaabir (moge Allah tevreden met hem zijn) waarin hij de H'adj van de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) beschreef. Hij vermeldde dat de profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) zijn gebeden in Moezdalifah samenvoegde, en hij (d.w.z. Djaabir (moge Allah tevreden met hem zijn)) zei: "Hij (Allah's vrede en zegen zij met hem) verrichtte de Iqaamah en het Maghrib gebed, vervolgens verrichtte hij opnieuw de Iqaamah en het "Ishaa-e gebed, en hij deed geen Tasbieh' ertussen." Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van H?adj, in het hoofdstuk: Het samenvoegen van de twee gebeden in Moezdalifah; en door Moeslim in het Boek van H'adj, in het hoofdstuk: Vertrek vanuit "Arafat.

Wat de vrijwillige gebeden betreft; daarvoor dient er geen Iqaamah plaats te vinden.

(Tasbieh': het zeggen van Soebh'aana Llaah (Geprezen zij Allah), Al-H'amdoe Lillaah (alle Lof zij aan Allah), en Allaahoe Akbar (Allah is de Grootste), elk drieendertig maal, en vervolgens om het honderdtal te voltooien: Laa ilaaha illa Llaah, wah'dahoe laa sharieka lah, lahoe l-moelk, wa lahoe l-h'amd, wa hoewa "alaa koelie shay-in qadier (niemand is het waard aanbeden te worden, behalve Allah, de Enige zonder deelgenoten, van Hem is het Koninkrijk en alle lof zij Hem en Hij is over alles Machtig).

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN