Vraag & Antwoord

Indien enkele personen uit onwetendheid voortijdig bidden, wat is dan de regelgeving

Indien enkele personen uit onwetendheid voortijdig bidden, wat is dan de regelgeving hieromtrent?

Sheikh Mohammed Ibn Saalih' Al-'Oethaymin heeft gezegd: Het gebed van een persoon voor de voorgeschreven tijd is niet toereikend als zijnde een verplicht gebed, omdat Allah de Verhevene zegt: "Voorwaar, de Salaat is de gelovigen op vaste tijden voorgeschreven." Soerat An-Nisaa-e (4), aayah 103.

De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) verduidelijkte deze tijdstippen met zijn woorden: "De tijd voor ad-Dhohr is wanneer de zon van haar hoogste stand begint te dalen." Overgeleverd door Al-Boekhaarie in het Boek van Tijdstippen voor het Gebed, in het hoofdstuk: Wat is afgeraden betreft het praten na al-"Ishaa-e. - tot het einde van de H'adieth.

Zodoende is een gebed dat iemand voor haar vastgestelde tijdstip verricht niet toereikend als zijnde een verplicht gebed. In plaats daarvan zal het als een vrijwillig gebed beschouwd worden, wat betekend dat hij voor dat gebed met de beloning van een vrijwillig gebed beloond zal worden, en dat hij het gebed dient te herhalen wanneer de tijd ervoor is aangebroken.

En Allah weet het het beste.

Het team van al-Islaam.Com


AL.ISLAAM.COM
Uw mobiele kennisbron over de Islaam

BESCHIKBAAR OP DE VOLGENDE APPARATEN